ΕΟΦ: Οριστική ανάκληση άδειας στις δύο φαρμακαποθήκες που αρνήθηκαν να δηλώσουν τα αποθέματά τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΟΦ: Οριστική ανάκληση άδειας στις δύο φαρμακαποθήκες που αρνήθηκαν να δηλώσουν τα αποθέματά τους
Απορρίφθηκαν από τον  Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) οι ενστάσεις που είχαν κάνει οι δύο φαρμακαποθήκες της Βορείου Ελλάδας, που αρνήθηκαν να δηλώσουν τα αποθέματά τους και να υποβληθούν στον έλεγχο, που είχε διατάξει ο τότε Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Απορρίφθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) οι ενστάσεις που είχαν κάνει οι δύο φαρμακαποθήκες της Βορείου Ελλάδας, που αρνήθηκαν να δηλώσουν τα αποθέματά τους και να υποβληθούν στον έλεγχο, που είχε διατάξει ο τότε Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Οργανισμός είχε αναστείλει στα τέλη του 2022 την άδεια χονδρικής πώλησης φαρμάκων, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων φαρμάκων από την ελληνική αγορά, και την Τετάρτη (31/01) ανακοίνωσε το κλείσιμό τους.

Στην απόφαση αυτή του ΕΟΦ, οι δύο φαρμακαποθήκες κατέθεσαν ένσταση, η οποία στη συνέχεια απορρίφθηκε.

Αναλυτικά οι δύο αποφάσεις

1. Φαρμακαποθήκη ΑΖ ΦΑΡΜ Μ.ΙΚΕ
«Αποφασίζουμε την ανάκληση της υπ. αριθμ. 22917/20-10-2021 άδειας χονδρικής πώλησης της φαρμακαποθήκης ΑΖ ΦΑΡΜ Μ. ΙΚΕ, Προέκταση Καπετάν Χάψα 0, 570 01 Θέρμη, που είχε ανασταλεί με την υπ΄αριθμ 144934/28-12-2022 απόφαση του Προέδρου ΔΣ/ΕΟΦ, λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 105 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας. Ως εκ τούτου, η φαρμακαποθήκη εξακολουθεί να μην νομιμοποιείται να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα».

2. Φαρμακαποθήκη OLYMPOS PHARM M.IKE
«Αποφασίζουμε την ανάκληση της υπ. αριθμ. 81225/7-12-2018 άδειας χονδρικής πώλησης στη φαρμακαποθήκη OLYMPOS PHARM M.IKE, 2o χλμ Επαρχ.Οδού Κατερίνης-Ν.Εφέσου, 601 00 Κατερίνη, που είχε ανασταλεί με την υπ΄αριθμ 144935/28-12-20222 απόφαση του Προέδρου του ΔΣ/ΕΟΦ, λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 105 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας. Ως εκ τούτου η φαρμακαποθήκη εξακολουθεί να μην νομιμοποιείται να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα».

Σύμφωνα με πηγές από τον ΕΟΦ, πρόκειται για την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 370 εκατ. η ενίσχυση του προϋπολογισμού για φάρμακα – Μέτρα για τον έλεγχο της δαπάνης

«Ανάσα» για τα φθηνά φάρμακα που διακινούνται σε ιδιωτικά φαρμακεία – Ενεργοποιείται η εξαίρεση από clawback

Στην αντεπίθεση οι φαρμακαποθηκάριοι: Τι απαντούν στους φαρμακοποιούς για τις παράλληλες εξαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider