2η ΥΠΕ: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 5 νοσοκομείων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
2η ΥΠΕ: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την αναμόρφωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 5 νοσοκομείων
Η ριζική ανακαίνιση – προσαρμογή στα νέα πρότυπα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, που υλοποιείται μέσω της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποτελεί πολύ σημαντική παρέμβαση στο χώρο του Ε.Σ.Υ..

Υπογράφηκαν σήμερα, Τρίτη (8/10), οι συμβάσεις με τους αναδόχους για την υλοποίηση των έργων αναμόρφωσης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών για τα κομβικού ενδιαφέροντος νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠε) Πειραιώς και Αιγαίου: Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», με προϋπολογισμό έργου, που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3.228.960 ευρώ και στα νοσοκομεία ΓΝΝΠ «Ο ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», ΓΝΔΑ «Η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ», Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» και Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», με προϋπολογισμό έργου που ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.151.520 ευρώ.

Η ριζική ανακαίνιση – προσαρμογή στα νέα πρότυπα των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, που υλοποιείται μέσω της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποτελεί πολύ σημαντική παρέμβαση στο χώρο του ΕΣΥ.

«Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών είναι ο πρώτος χώρος που υποδέχεται τον ασθενή που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του, επομένως αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας η πρώτη αυτή επαφή με το χώρο του νοσοκομείου να πραγματοποιείται σε ένα περιβάλλον ευπρεπές, άρτια οργανωμένο, που αποπνέει πολιτισμό και αξιοπρέπεια και θα εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον ασθενή.

Η ποιότητα αποτελεί σημαντική παράμετρο στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους χώρους ενός νοσηλευτικού ιδρύματος, ιδιαιτέρως, δε, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η 2η ΥΠε.

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας της 2ης ΥΠε, παρουσία του Εντεταλμένου Σύμβουλου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Π. Σταμπουλίδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλείψεις φαρμάκων: Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η εφαρμογή στα κινητά - Τι θα γίνει με τις παράλληλες εξαγωγές

Χάπι για την πρόληψη καρκίνου του μαστού θα διατίθεται στη Βρετανία

Η κατάθλιψη και το άγχος συνδέονται με κακή καρδιαγγειακή υγεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider