Ευρωπαϊκή ανησυχία για την «έλλειψη διαφάνειας» της Κίνας με σχέση με τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκή ανησυχία για την «έλλειψη διαφάνειας» της Κίνας με σχέση με τον κορονοϊό
Ορισμένες χώρες, περιλαμβανομένης της Ιταλίας και των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν αυτήν την εβδομάδα υποχρεωτικά τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπου τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξάνονται μετά την απόφαση του Πεκίνου να άρει τα μέτρα για «μηδενική COVID».

Ανησυχία επικρατεί στην Ευρώπη λόγω της έλλειψης διαφάνειας των κινεζικών αρχών σε σχέση με τον κορονοϊό, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια την ελλιπή πληροφόρηση αναφορικά με πιθανές νέες μεταλλάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πάντως, η παραλλαγή BF.7, η οποία φαίνεται να κυριαρχεί στην Κίνα αυτή τη στιγμή, στην Ευρώπη έχει εντοπιστεί εδώ και μήνες χωρίς ωστόσο να σημάνει συναγερμό ούτε να οδηγήσει σε πίεση στα συστήματα υγείας, γεγονός που αποδίδεται από τους ειδικούς στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Νωρίτερα σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για να συζητήσει την κατάσταση της COVID-19 στην Κίνα, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού των εθνικών απαντήσεων σε σοβαρές διασυνοριακές υγειονομικές απειλές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προβληματισμένη η Γερμανία για τις εξαγωγές το 2023: «Πονοκέφαλος» ΗΠΑ - Κίνα

Ψύχραιμες Βρετανία και Γαλλία: Δεν σχεδιάζουν επαναφορά των τεστ για ταξιδιώτες από Κίνα

Ινδία: Αρνητικό τεστ για ταξιδιώτες από Κίνα και άλλες 4 χώρες

gazzetta
gazzetta reader insider insider