Λινού για σχολεία: Ένα τμήμα μεταφέρει τον ιό σε 100 άτομα - Δεν συμφωνώ με το 50+1

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λινού για σχολεία: Ένα τμήμα μεταφέρει τον ιό σε 100 άτομα - Δεν συμφωνώ με το 50+1
κορονοϊός παιδιά
«Δύσκολο» χαρακτήρισε το ξεκίνημα των σχολείων η Αθηνά Λινού, παρατηρώντας πως «τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού».

«Δύσκολο» χαρακτήρισε το ξεκίνημα των σχολείων η Αθηνά Λινού, παρατηρώντας πως «τα παιδιά του Δημοτικού δεν έχουν δυνατότητα εμβολιασμού» και εκφράζοντας τη διαφωνία της με το σχέδιο για το 50+1.

«Έχουμε όλοι χαλαρώσει, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλοι να μην κλείσουν τα σχολεία», σημείωσε η καθηγήτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Εξήγησε πως, «οι μαθητές που θα νοσήσουν θα μεταφέρουν τον ιό σε 100-150 άτομα», ξεκινώντας από το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον μέχρι και τις επαφές στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Συμβούλεψε δε τους γονείς «να αγοράσουν από σήμερα τις μάσκες και να κάνουν από σήμερα πρόβες, ώστε να συνηθίσουν να τις φορούν».

Τέλος, χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την προτροπή ορισμένων γιατρών για την αποφυγή εμβολιασμού, μέχρι να γίνουν έρευνες στη χώρα μας. «Από τα παιδιά που θα νοσήσουν, ένα 10% θα νοσήσει σοβαρά και μετά θα έχει σοβαρά υπολείμματα», επεσήμανε η κα Λινού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider