Αλκ. Βατόπουλος για μετάλλαξη Δέλτα: Χρειάζεται εξέταση ακόμη και με ένα απλό συνάχι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αλκ. Βατόπουλος για μετάλλαξη Δέλτα: Χρειάζεται εξέταση ακόμη και με ένα απλό συνάχι
Κορονοϊός κρούσματα στην Ελλάδα
Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και έχουμε ένα εργαλείο το οποίο είναι ο εμβολιασμός και δεν το χρησιμοποιούμε όσο θα έπρεπε, υπογράμμισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και έχουμε ένα εργαλείο το οποίο είναι ο εμβολιασμός και δεν το χρησιμοποιούμε όσο θα έπρεπε, υπογράμμισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Βατόπουλος είπε ότι είναι λογικό να υπάρχουν ανασφάλειες στον κόσμο που να σχετίζονται με τον εμβολιασμό, αλλά αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην υπερδημοσιοποίηση των παρενεργειών που έχουν παρατηρηθεί. Μάλιστα αυτό γίνεται ευρέως στα social media, όπου παρουσιάζονται πολλές περιπτώσεις οι οποίες δεν είναι κατ' ανάγκη σχετιζόμενες με τον εμβολιασμό και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται αμέσως από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε ό, τι αφορά την πορεία των κρουσμάτων, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να καταγραφεί μια αύξηση των κρουσμάτων την οποία θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε και 4ο κύμα. Αυτή αύξηση μπορεί να έρθει είτε το φθινόπωρο, είτε νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει σαφής πρόβλεψη καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Δέλτα, λέγοντας πως όντως φαίνεται να υπάρχει μια διαφοροποίηση στα συμπτώματα, καθώς μοιάζουν περισσότερο με αυτά του κρυολογήματος. «Υπάρχει συνάχι και λιγότερο ξηρός βήχας ή ανοσμία, όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Γι’ αυτό, θα πρέπει να εξεταζόμαστε ακόμα και στην περίπτωση που έχουμε ένα απλό συνάχι», είπε ο κ. Βατόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Παγώνη: Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ - Να πείσουμε, οι απειλές δεν πιάνουν

Θ. Βασιλακόπουλος: Αυξημένη η μεταδοτικότητα της Δέλτα - Επιτακτικός ο εμβολιασμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider