Ο EMA ενέκρινε τα εμβόλια της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο EMA ενέκρινε τα εμβόλια της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών
Δεν επιβεβαιώνεται η ανάγκη για 3η δόση με το σκεύασμα της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, μέχρι στιγμής.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε τη χρήση των εμβολίων των Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού στις ηλικίες 12-15 ετών, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου της ευρωπαϊκής αρχής φαρμάκων.

Όπως ανέφερε ο Μάρκο Καβαλέρι, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, κανένα παιδί που συμμετείχε στις δοκιμές εμβολιασμού δεν εμφάνισε κορονοϊό, ενώ και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ήταν κοινές με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που δέχτηκαν το σκεύασμα.

Η διαδικασία χορήγησης του σκευάσματος θα είναι ίδια όπως αυτή με τους ενήλικες, δηλαδή ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε δύο δόσεις.

Στη συνέχεια, ο Καβαλέρι έκανε γνωστό πως τέσσερα αντιιικά φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τελούν επί του παρόντος υπό αναθεώρηση από τον EMA. «Είμαστε σίγουροι ότι ορισμένες από αυτές τις αναθεωρήσεις θα οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένες θεραπείες κατά της Covid έως το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2021».

Σχετικά με το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer, ο EMA σημειώνει πως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν επιβεβαιώνεται η ανάγκη για χορήγησης τρίτης δόσης, προσθέτοντας πως οι έρευνες για το ζήτημα συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμβόλιο Pfizer: Την Παρασκευή η απόφαση του EMA για χρήση σε 12-15 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider