Moderna: Στο 100% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους εφήβους 12-17 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moderna: Στο 100% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους εφήβους 12-17 ετών
Η εταιρεία, σχεδιάζει να αιτηθεί επέκταση της άδειας επείγουσας χρήσης του εμβολίου της κατά της Covid-19 από τον FDA στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Αποτελεσματικότητα 100% εμφανίζει το εμβόλιο της Moderna σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών, λίγες ημέρες μετά την άδεια που έλαβε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, διευρύνοντας σημαντικά τη διαθεσιμότητα των εμβολίων για τους μαθητές πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σχεδιάζει να αιτηθεί επέκταση της άδειας επείγουσας χρήσης του εμβολίου της κατά της Covid-19 από τον FDA στις αρχές του επόμενου μήνα. «Το mRNA-1273 ήταν πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη της Covid-19 σε εφήβους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel.

Η πιο πρόσφατη κλινική μελέτη περιλάμβανε πάνω από 3.700 εφήβους. Δεν παρατηρήθηκαν κρούσματα της Covid-19 σε συμμετέχοντες που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου, ενώ τέσσερα εμφανίστηκαν στην ομάδα που έλαβε το εικονικό φάρμακο, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία ανέφερε πως οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν είναι συμβατές με εκείνες στους ενήλικες. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη δεύτερη δόση είναι πονοκέφαλος, κόπωση, μυϊκός πόνος και ρίγος, σύμφωνα με τη Moderna.

Σημειώνεται πως τα νέα δεδομένα έρχονται λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε τα αρχικά ευρήματα της κλινικής δοκιμής (βασίστηκαν σε όσους έλαβαν τουλάχιστον μία δόση), όπου έδειξαν 96% αποτελεσματικότητα σε εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider