Υγεία
21-05-2021 | 09:29

Για τέταρτο κύμα πανδημίας προειδοποιεί ο Γ. Παυλάκης

Newsroom
Μοιράσου το
Για τέταρτο κύμα πανδημίας προειδοποιεί ο Γ. Παυλάκης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Tην άποψη ότι με τον κορονοϊό δεν έχουμε τελειώσει εξέφρασε ο καθηγητής Ιατρικής, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ προειδοποίησε πως θα υπάρξει και τέταρτο κύμα πανδημίας στη χώρα μας. 

«Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα. Κανείς δεν είναι ασφαλής, σε κανένα μέρος του κόσμου. Εάν η Ελλάδα αποκοιμηθεί, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι με κοινωνική ευθύνη όλων μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα κορονοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Παυλάκης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ανοσία αγέλης αυτό το καλοκαίρι με τα εμβόλια που υπάρχουν. «Κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξει ούτε τον χειμώνα», είπε και πρόσθεσε ότι τα εμβόλια είναι θαυμαστά αλλά δεν είναι θαυματουργά.

Εξάλλου, για τις μεταλλάξεις τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος τα νέα στελέχη του ιού να είναι πιο ισχυρά. «Σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου», είπε, ενώ επέμεινε στο ότι χωρίς μέτρα όλα γίνονται δυσκολότερα και δήλωσε ότι μπορεί να πληρώσουμε τη χαλάρωση των μέτρων.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τα αντισώματα, τόνισε ότι όσοι νόσησαν τα διατηρούν και μετά από 8 με 10 μήνες, ενώ αυτοί που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να μην αναπτύξουν καλή ανοσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.