ΠΟΕΔΗΝ: Στο 80% η ανταπόκριση των υγειονομικών στον εμβολιασμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΕΔΗΝ: Στο 80% η ανταπόκριση των υγειονομικών στον εμβολιασμό
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το ποσοστό των υγειονομικών, οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για εμβολιασμό έναντι της Covid-19 προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το ποσοστό των υγειονομικών, οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για εμβολιασμό έναντι της Covid-19 προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στη χώρα έχει πυροδοτήσει έντονο διάλογο, καθώς το ποσοστό αυτών που έχουν ήδη λάβει μία δόση του εμβολίου κατατάσσει την Ελλάδα ουραγό στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με τη ΠΟΕΔΗΝ, το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνει το 80%, συμπεριλαμβάνοντας όσους έχουν ήδη εμβολιασθεί, όσους έχουν αντισώματα, όσους βρίσκονται σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό αλλά και αυτούς στους οποίους δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα:

62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

Περί του 10% των Υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορονοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα όπως είναι η σχετική οδηγία του Υπουργείου Υγείας.

Περί του 10% των Υγειονομικών, είτε βρίσκονται στις λίστες των Νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται με ιατρικές οδηγίες ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ).

Τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ συμφωνούν με αυτά του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), ως προς το ποσοστό όσων έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση.

Εντούτοις, με αυτά τα νούμερα, η χώρα μας κατατάσσεται προτελευταία στην Ευρώπη, μεταξύ των 16 χωρών που παραθέτουν επίσημα στοιχεία στη συγκεκριμένη κατηγορία. Χαμηλότερο ποσοστό από την Ελλάδα καταγράφει μόνο η Βουλγαρία (20,4%), ενώ κάτω του 70% βρίσκονται επίσης η Σουηδία, η Δανία, η Κροατία και η Σλοβενία.

Τον προηγούμενο μήνα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών από το Σεπτέμβριο, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε πρόσφατα τον προβληματισμό του.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κάνουν λόγο για συκοφάντηση του υγειονομικού προσωπικού και ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για εμβολιασμό κατά προτεραιότητα, εκτιμώντας ότι το ποσοστό συμμετοχής θα είναι καθολικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider