Για 15 νέους προορισμούς «ανοίγει φτερά» το Ελ. Βενιζέλος

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για 15 νέους προορισμούς «ανοίγει φτερά» το Ελ. Βενιζέλος
Στην δυναμική επαναφορά της Αθήνας ποντάρουν όλο και περισσότεροι αερομεταφορείς - Ποιοι αυξάνουν το χειμερινό τους πρόγραμμα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Για μια ενισχυμένη χειμερινή σεζόν ετοιμάζεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών με παρακαταθήκη τις καλές επιδόσεις του 2021 και την δυναμική που έχει αρχίσει να ανακτά η πρωτεύουσα. Πέρα από την κίνηση διεθνών κι εγχώριων επιβατών κατά την περίοδο των εορτών η οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε υψηλά επίπεδα, οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν τα πτητικά τους προγράμματα και για τον χειμώνα προσθέτοντας μάλιστα πάνω από 10 νέους προορισμούς στο κάδρο των απευθείας πτήσεων.

Ειδικότερα με πτήσεις σε περισσότερους από 10 νέους προορισμούς σχεδιάζει να υποδεχτεί τον χειμώνα η Aegean, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω το αποτύπωμά της διεθνώς αλλά και να ανταποκριθεί στο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον για την πρωτεύουσα που έχει αναζωπυρωθεί. Η εταιρεία που καλύπτει παραδοσιακά το ⅓ της κίνησης του εξωτερικού τον χειμώνα, αφού πολλές αεροπορικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην χώρα εποχικά, αναμένεται να επαναφέρει το 100% των προσφερόμενων θέσεων και να εντάξει στο πρόγραμμά της για τον χειμώνα από την Αθήνα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος», την Σμύρνη, τη Τζέντα, την Πάφο, το Μαρακές, το Ριάντ, το Στρασβούργο, την Ποντγκόριτσα, το Ζάγκρεμπ αλλά και τις πτήσεις για Κρακοβία, Φλωρεντία και Νάπολη έως τα μέσα Ιανουαρίου με επαναφορά τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Μάλιστα ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας σχεδιάζει να προσφέρει και επιπλέον δρομολόγια προς το Αϊντχόβεν και το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο Λονδίνο.

Στην ένταξη νέων προορισμών στο χειμερινό πτητικό της πρόγραμμα από τον Νοέμβριο του 2021 προχωρά και ο έτερος εγχώριος αερομεταφορέας, η SKY express. Ειδικότερα η εταιρεία επεκτείνει περαιτέρω το διεθνές δίκτυό της, εντάσσοντας στο πτητικό της έργο δρομολόγια προς το Μόναχο, το Μιλάνο και τη Σόφια. Ταυτόχρονα, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αυξημένης κινητικότητας μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, η SKY express ενισχύει τα δρομολόγιά της τα οποία θα έχουν καθημερινή συχνότητα.

Στον προορισμό της Αθήνας μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο που έκανε το καλοκαίρι του 2022 ποντάρει για τον χειμώνα και η βρετανική Jet2. Η εταιρεία επεκτείνει τις πτήσεις από και προς Μπέρμιγχαμ κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν, ενώ σχεδιάζει να αυξήσει και τα δρομολόγια προς το Μάντσεστερ για τον χειμώνα.

Την ζήτηση για την ελληνική πρωτεύουσα που δείχνουν οι επισκέπτες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί και η Delta Airlines, διατηρώντας τη θερινή σύνδεση της απευθείας πτήσης της προς τη Νέα Υόρκη (JFK) έως και το πρώτο δεκαήμερο του 2023 προκειμένου να συμπεριλάβει και την εορταστική περίοδο. Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, ενώ η εταιρεία, μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, θα επανέλθει με το θερινό της πρόγραμμα από τον Μάρτιο του 2023.

Στην επαναφορά ενός δρομολογίου που ίσχυε προπανδημικά προχωρά και η βρετανική low cost αεροπορική easyJet. Για την ακρίβεια η εταιρεία επαναφέρει το Αθήνα - Μπρίστολ στον προγραμματισμό της. Αντίστοιχα, τα δρομολόγια από Μπορντό προς Αθήνα σχεδιάζει να διατηρήσει έως και τον Ιανουάριο και η ισπανική αεροπορική χαμηλού κόστους Volotea.

Πέρα από τους νέους προορισμούς που εγκαινιάζονται ή διατηρούνται για το πρώτο διάστημα του χειμώνα, αυξημένες παρατηρούνται και οι συχνότητες συγκεκριμένων δρομολογίων. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Wizz Air θα προσφέρει 4 νέα δρομολόγια προς υπάρχοντες προορισμούς, και συγκεκριμένα προς το Κατοβίτσε, το Βουκουρέστι, τα Τίρανα και το Τελ-Αβίβ.

Τέλος στο υψηλής ζήτησης δρομολόγιο προς το Τελ Αβίβ, ποντάρουν εκτός από την Wizz Air και BlueBird και η TUS Airways για φέτος τον χειμώνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurostat: Αύξηση 52% στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» το 2021 - Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά

Τουρισμός: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τις γιορτές - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι προορισμοί, οι τιμές και οι χώρες τροφοδότες

Πώς υπολογίζουν οι αεροπορικές το επιπρόσθετο κόστος για το περιβάλλον που χρεώνουν στα εισιτήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider