Τουρισμός
30-06-2021 | 09:05

Η κρίση στον τουρισμό μπορεί να κοστίσει 4 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

Newsroom
Μοιράσου το
Η κρίση στον τουρισμό μπορεί να κοστίσει 4 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η στασιμότητα που καταγράφει ο τουρισμός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού εκτιμάται πως θα κοστίσει περισσότερα από 4 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, για το 2020 και το 2021. Οι νέες προβλέψεις είναι πολύ χειρότερες των αρχικών εκτιμήσεων, καθώς ο ρυθμός εμβολιασμών δεν προχωράει με τον ρυθμό που ήλπιζαν οι κυβερνήσεις. Ενώ οι μεταλλάξεις Covid δημιουργούν νέα εμπόδια. 

Οι απώλειες αυτή τη χρονιά εκτιμάται πως μπορεί να κυμανθούν από 1,7 τρισ. δολάρια μέχρι και 2,4 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση του Unctad.

Όπως αναφέρεται, η έκθεση τονίζει το «ακριβό» αντίκτυπο της άνισης πρόσβασης στα εμβόλια Covid, από χώρα σε χώρα, με τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιστοιχούν στο 60% των εκτιμώμενων απωλειών.

Εικόνα

Όπως τονίζει το Bloomberg, η έκθεση δείχνει πως η κρίση στον κλάδο του τουρισμού δεν βρίσκεται κοντά στο «τέλος», με πολλές χώρες να επιβάλλουν συνέχεια νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και ταξιδιωτικές οδηγίες, εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών ανοσίας, ενώ προβλέπει την «επιστροφή» του τουρισμού όπως τον ξέραμε το 2023. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απαγόρευση ταξιδιών σε Ρωσία και Τυνησία επέβαλε η Τσεχία

ΗΠΑ: Νέα ταξιδιωτική οδηγία - «Μην ταξιδεύετε» προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Γερμανία: «Μπλόκο» στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία προς την ΕΕ