Η Amazon επενδύει σε εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Amazon επενδύει σε εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών
Η επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγικής των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Amazon Climate Pledge Fund.

Η Amazon, ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές μπαταριών στον κόσμο, επενδύει στην start up εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών, Redwood Materials, μια εταιρεία που ξεκίνησε από το πρώην στέλεχος της Tesla, JB Straubel.

Η επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγικής των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Amazon Climate Pledge Fund που δεσμεύεται να διοχετεύσει για την Redwood Materials και τρεις άλλες εταιρείες.

«Η επένδυση της Amazon είναι σημαντική λόγω του μεγέθους και της δέσμευσής της να επιτύχει ένα πιο βιώσιμο αποτύπωμα», δήλωσε ο Straubel στο CNBC. «Η εταιρεία διαθέτει μπαταρίες σε τόσα πολλά μέρη εντός της εταιρείας, από το Amazon Web Services έως τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα μέχρι τον αναπτυσσόμενο ηλεκτρικό στόλο της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Η Redwood Materials θα συνεργαστεί με την Amazon για την ανακύκλωση ηλεκτρικών μπαταριών οχημάτων, άλλων μπαταριών ιόντων λιθίου και άλλων στοιχείων που απαιτούνται για τις διάφορες λειτουργίες εντός της Amazon.

Το ενδιαφέρον του Straubel για την ανακύκλωση μπαταριών είναι ενεργό εδώ και πάνω από μια δεκαετία βοηθώντας τον Elon Musk να κατασκευάσει το Tesla. Ως τεχνικός υπεύθυνος της Tesla, βοήθησε στο σχεδιασμό κινητήρα μπαταρίας ιόντων λιθίου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Όταν κοιτάζεις το μέλλον της μεταφοράς και της ηλεκτροκίνησης των οχημάτων, ο αριθμός των μπαταριών που θα χρειαστεί είναι συγκλονιστικός», δήλωσε ο Straubel. «Ανακτούμε ήδη το μεγαλύτερο μέρος του μετάλλου, του λιθίου, του νικελίου και του κοβαλτίου από μπαταρίες που ανακυκλώνουμε. Τώρα πρέπει να το κάνουμε πιο αποτελεσματικά και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα», προσθέτει.

Αυτή δεν είναι η πρώτη επένδυση στην Redwood Materials από ένα ταμείο που συνδέεται με τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία έλαβε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές με επικεφαλής τον Capricorn Investment Group και την Breakthrough Energy Ventures, η οποία περιλαμβάνει τον επικεφαλής της Amazon και τον συνιδρυτή της Microsoft Bill Gates.

Πηγή: CNBC

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider