INSIDE OUT

Γιατί ζητάει δύο εβδομάδες πολιτικής ησυχίας ο Πρωθυπουργός; Κωδικός: έλα στο bar, από σκληρούς Κασσελακικούς

Μαρία Νταλιάνη
26-04-2024 | 07:40
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γιατί ζητάει δύο εβδομάδες πολιτικής ησυχίας ο Πρωθυπουργός; Κωδικός: έλα στο bar, από σκληρούς Κασσελακικούς

Όλοι στέκονται στον πήχη του 33% που έβαλε ο Πρωθυπουργός για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Εγώ θα σταθώ αλλού: στο αίτημα για πολιτική εκεχειρία ενόψει του Πάσχα! «Όλοι μαζί, συντεταγμένα, πάμε να δώσουμε τη μάχη, μετά το Πάσχα προφανώς, γιατί τώρα θα έχουμε δύο εβδομάδες σχετικής πολιτικής ησυχίας, όπως επιβάλλεται εξάλλου» σημείωσε ο Κυριάκος στην συνέντευξη που έδωσε στον Σκαϊ (Σία Κοσιώνη). Ομολογώ πως αιφνιδιάστηκα. Pause δύο εβδομάδων; Γιατί;

Τόσο στην πολιτική, όσο και στο basket, πλεονέκτημα έχει αυτός που επιβάλλει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Από αυτή την πλευρά, το πρωθυπουργικό αίτημα για «πολιτική ησυχία» μακράς διαρκείας είναι λογικό. Κι επειδή ο Κυριάκος δεν μας έχει συνηθίσει πέντε χρόνια τώρα, να ξημεροβραδιάζεται Μεγάλη εβδομάδα στις εκκλησίες, μόνο ως προσπάθεια ελέγχου του προεκλογικού ρυθμού, τόσο από τα αριστερά (Κασσελάκης), όσο και από την «αυθαίρετη πλευρά» της δεξιάς πολυκατοικίας, μπορεί να ερμηνευθεί η προτροπή για κατάπαυση του πυρός. Βάζω από τώρα στοίχημα πως το αίτημα δεν θα ικανοποιηθεί παραπάνω από 3-4 μέρες. Το διακύβευμα για Κασσελάκη-Ανδρουλάκη είναι μεγαλύτερο.

Το 2027 για Κυριάκο

Ήταν μια χορταστική συνέντευξη. Η Κοσιώνη κάλυψε σχεδόν όλη την ατζέντα. O ΠΘ έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της και θα πάει σε εθνικές εκλογές το 2027. « Έχω υπογράψει ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Με τίμησαν με ένα μεγάλο ποσοστό, με τίμησαν για μία τετραετία, θα ολοκληρώσουμε το έργο μας και θα πάμε σε εθνικές εκλογές το 2027, θέτοντας και πάλι στην κρίση των πολιτών το έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει», είπε διαψεύδοντας εκ νέου σενάρια για μετακόμιση στην ΕΕ.

-Σία Κοσιώνη: Άρα, σήμερα, εδώ που είμαστε λέτε «θα διεκδικήσω και τρίτη θητεία».

-Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 2024 και έχουμε τρία χρόνια ακόμα σκληρής δουλειάς μπροστά μας.

Το 2027 για Κασσελάκη

Αν ο κ. Μητσοτάκης βλέπει μπροστά του τρία χρόνια σκληρής δουλειάς με στόχο τις εκλογές το 2027, στόχους για το 2027 έχει και ο Στέφανος Κασσελάκης. «Είμαι 36, θα ήθελα να προχωρήσω στο επόμενο βήμα μέχρι τα 40» δήλωσε κι αυτός σε συνέντευξη (Alpha, Σρόιτερ). Το βλέπω ήδη. Μετά το γαμήλιο πάρτι στα Χανιά για συγγενείς και φίλους, μετά τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, μετά το μακρύ ελληνικό καλοκαίρι και το Συνέδριο επανίδρυσης του Συριζα υπό τη νέα ηγεσία το φθινόπωρο, ξεκινάει το έργο ο Κασσελάκης πατέρας. Επίσης διευκρίνισε ότι θέλει (μόνο) δύο θητείες ως Πρωθυπουργός. Ολιγαρκής. Και ασυγκράτητος παράλληλα.

Ο ξάδελφος

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει εάν στο πάρτι θα είναι καλεσμένος και ο δεύτερος ξάδελφος Κασσελάκη, τον οποίο οι πιστοί της Πυθίας είχαν απολαύσει ως μέρος της dream team του Συριζα πολύ πριν τις προκριματικές. Ο Βασίλης Κασσελάκης πράγματι τα κατάφερε να ξεχωρίσει με μια εμφάνιση ελαχίστων λεπτών στο Kontra. Εκτός από το περίφημο «το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει, είναι ευπρόσδεκτες» για τις ψήφους των Σπαρτιατών, ο προεδρικός εξάδελφος διέπρεψε και σε άλλα.

Ρωτήθηκε για το 5% στην υγεία (την γκάφα του Προέδρου), αλλά και για τον ιδιότυπο «συνασπισμό» ΝΔ+Νέας Αριστεράς απέναντι στον Συριζα. «Δεν το έχω δει, δεν το έχω διαβάσει» ήταν η απάντησή του στο πρώτο.

«Πότε το έκανα εγώ αυτό; Οι ανακοινώσεις του κόμματος δε νομίζω πως έχουν σχέση με το ευρωκοινοβούλιο και γενικότερα είναι θέματα μικροπολιτικής που δεν νομίζω ότι εγώ θέλω να σχολιάζω» η απάντησή του στο δεύτερο.

Cool. Αν συνεχίσει να νοηματοδοτεί κατ’ αυτόν τον τρόπο το επώνυμο, προβλέπω άμεση απόσυρση έως τις ευρωεκλογές.

Το βιογραφικό

Στο σημείο αυτό αισθάνομαι υποχρεωμένη να υπενθυμίσω πως παρουσίασε τον εαυτό του ο εξάδελφος Κασσελάκης στο χάρτη του Συριζα με τους υποψηφίους.

«Φοίτησα στα σχολεία της περιοχής. Μια σχολική διαδρομή που χαρακτηρίζεται από αριστεία, μαθητικές διακρίσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες. Έπειτα πήρα την απόφαση να ακολουθήσω το μονοπάτι της ιατρικής - επιστήμης η οποία ορίζει στο κέντρο της τον άνθρωπο και ως αυτοσκοπό της να τον υπηρετεί -. Παρακολούθησα τις διαλέξεις στο ιστορικό πανεπιστήμιο LA SAPIENZA UNIVERSITA DI ROMA και στο οποίο μετά την παρουσίαση της πτυχιακής μου εργασίας αποφοίτησα με τελικό βαθμό 110/110. Μια πανεπιστημιακή διαδρομή γεμάτη γνώση αλλά και πολιτικής ζύμωσης μέσα από δράσεις, εκδηλώσεις, τριβής με τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Κωδικός: έλα στο bar

Η απόσυρση ενός υποψηφίου ο οποίος δεν καταφέρνει να διαχειριστεί σωστά το Προεδρικό επώνυμο που η τύχη απλόχερα του χάρισε, θα είναι παιχνιδάκι για τη νέα Κουμουνδούρου. Διαπρέπει σε πιο σκληρά.

Εγκύκλιος από το οργανωτικό (ελέγχεται από Νίκο Παππά, Πάνο Ρήγα, Σωκράτη Φάμελλο, ίσως και Ράνια), έκανε σαφές στις Οργανώσεις Μελών (ΟΜ) πως δεν θα κάνουν ότι γουστάρουν προεκλογικά με τους 42 υποψήφιους για τις ευρωεκλογές. Θα υπάρχει μια τάξη και συνεννόηση στο ποιοι θα καλούνται, πως και τι.

Όμως η δράση φέρνει αντίδραση. Οι σκληρά Κασσελακικές πτέρυγες των ΟΜ δεν κ…αν. Λειτουργώντας σχεδόν στην παρανομία, αποδεικνύονται εξαιρετικά ευφάνταστες δημιουργώντας κοινωνικού τύπου event για να πετύχουν τον σκοπό: την στήριξη των εκλεκτών στο δρόμο για τις Βρυξέλλες.

Ένα sms με μήνυμα «έλα στο bar, θα περάσει κι η Κουντουρά» εντελώς αθώα από τον συντονιστή στα μέλη, πετυχαίνει πάντα τον σκοπό του.

Οι εκλεκτοί

Στόχος του ιδιότυπου αντάρτικου των αμιγώς Κασσελακικών, είναι να κατακτήσουν έδρα στην ευρωβουλή η κ. Κουντουρά, Μπεκατώρου, Νίκος Παππάς, Μάριος Αρβανίτης Στο ίδιο γκρουπ ήταν αρχικά κι ο Νικόλας Φαραντούρης

αλλά τελευταία αυτό έχει αλλάξει. Το γεγονός έχει δυσαρεστήσει σφόδρα την Δώρα Αυγέρη που τα έδωσε όλα για τον καινούργιο Πρόεδρο με το καλημέρα. «Κόκκινο πανί» για τους κασσελακικούς είναι ο Κώστας Αρβανίτης που πιστώνεται στον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με την πρόσφατη μέτρηση της Opinion Poll, η σειρά είναι Μπεκατώρου, Παπάς, Αρβανίτης, Κουντουρά, Φαραντούρης, Αθανασίου, Γ. Τσίπρας, Β. Κασσελάκης, Αντώναρος, Τσαμπάζη, Αυγέρη, Κοροβέση. Εάν πιάσει γεμάτο 17% θα βγάλει τέσσερις.

Κουίζ

Απαντήσεις στα κουίζ (1, 2) αυτής της εβδομάδας.

Το σωστό είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Ιράν: Συμφωνία με ΔΟΑΕ για επανέναρξη των επιθεωρήσεων στις πυρηνικές εγκαταστάσεις

23:38

Ιταλία: Ισχυρό δημοσκοπικό προβάδισμα για το κόμμα Μελόνι έναντι της κεντροαριστεράς

23:30

Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ στο Κατάρ ως «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

23:24

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης

23:16

Ημέρα ρεκόρ στην Wall Street με το βλέμμα στον πληθωρισμό

23:06

Στα ημιτελικά του Eurobasket 2025 η Εθνική μπάσκετ

22:55

Πυροσβεστική: 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

22:41

Χαμάς: Ποιος είναι ο Χαλίλ αλ Χάγια που μπήκε στο στόχαστρο του Ισραήλ

22:28

Volkswagen: Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ ως το 2030 στην τεχνητή νοημοσύνη

22:23

Κλήρωση Τζόκερ 09/09/2025: Δείτε τα αποτελέσματα - Οι αριθμοί που κερδίζουν

22:12

Η Πολωνία κλείνει τα σύνορα με τη Λευκορωσία λόγω των στρατιωτικών γυμνασίων "Zapad"

22:11

H Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 17 - Πότε κυκλοφορούν

22:00

CEO UniCredit: «Στην Ελλάδα είμαστε ευπρόσδεκτοι»

21:46

Χρυσός: Νέο ρεκόρ εν μέσω προσδοκιών για μείωση επιτοκίων από την Fed

21:45

Κλήρωση Eurojackpot 09/09/25: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:39

Σεισμός-Εύβοια: Τι αναφέρει η Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του ΕΚΠΑ

21:34

Τραμπ για ισραηλινό πλήγμα: Υποσχέθηκε στο Κατάρ ότι «δεν θα ξανασυμβεί» κάτι τέτοιο στη χώρα

21:20

Γερμανία: «Ευελιξία» στη διαδικασία εγκατάλειψης των κινητήρων εσωτερικής καύσης ζητά ο Μερτς

21:07

Παπασταύρου: Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην Ανατολική Μεσόγειο

21:02

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν διόρισε νέο πρωθυπουργό τον Σεμπαστιάν Λεκορνί

20:57

Nebius: Απογείωση της μετοχής στο +50% μετά το deal με την Microsoft

20:52

Νετανιάχου: Το πλήγμα στην ηγεσία της Χαμάς μπορεί να οδηγήσει στο τέλος του πολέμου

20:40

Περιμένοντας τη Chevron

20:38

Κίεβο: Οι σύμμαχοι να διαθέσουν 60 δισ. δολ. το 2026 για την άμυνα Ευρώπης και Ουκρανίας

20:37

Η Airbus προηγείται της Boeing στις παραδόσεις αεροσκαφών - «Θα πιάσουμε τον στόχο» λέει ο CEO

20:28

Φάμελλος: Άμεση αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και κυρώσεις κατά του Ισραήλ

20:17

Ντάιμον (JPMorgan): Η οικονομία των ΗΠΑ «αποδυναμώνεται»

20:12

Ουκρανία: 24 νεκροί συνταξιούχοι από ρωσικό χτύπημα σε χωριό στα ανατολικά

19:58

«Ανθεκτικότητα 2.0»: Η Έκθεση Στρατηγικής Ανάλυσης Προοπτικών της ΕΕ για το 2025

19:53

ManpowerGroup: Οι κλάδοι με ισχυρές προοπτικές απασχόλησης