Ο Έλον Μασκ βάζει στόχο να θεραπεύσει την τύφλωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ βάζει στόχο να θεραπεύσει την τύφλωση
Ο Έλον Μάσκ έχει αποδείξει επανειλημμένως πως είναι ασταμάτητος και δε παύει να σκέφτεται «έξω από το κουτί», όμως αυτή τη φορά ανέβασε πολύ υψηλά τον πήχη, διότι δημιούργησε μια εταιρεία που κατασκευάζει chip για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ο Έλον Μάσκ έχει αποδείξει επανειλημμένως πως είναι ασταμάτητος και δε παύει να σκέφτεται «έξω από το κουτί», όμως αυτή τη φορά ανέβασε πολύ υψηλά τον πήχη, διότι όπως αποκάλυψε στο Χ, επόμενο του εγχείρημα είναι να θεραπεύσει την τύφλωση.

Πρόσφατα είχε δημιουργήσει μια εταιρεία που κατασκευάζει chip για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μάλιστα, έχει γίνει ήδη η πρώτη «εγκατάσταση» στον Νόουλαντ Αρμπό, ο οποίος παρά την αναπηρία του μπόρεσε να παίξει σκάκι σε ζωντανή μετάδοση με τη χρήση μόνο της σκέψης του.

Μετά από αυτή την επιτυχία, λοιπόν, αποκάλυψε το επόμενο σχέδιό του που είναι να εμπλακεί στο κομμάτι της ιατρικής.

Σε νέα ανάρτησή του στο Χ, αποφάσισε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος, αναφέροντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει τα πειράματα σε μαϊμούδες. «Πρέπει να αναφέρω ότι το εμφύτευμα BlindSight λειτουργεί ήδη σε μαϊμούδες. Η ανάλυση θα είναι αρχικά χαμηλή, όμως στη συνέχεια αυτό θα αλλάξει και τελικά μπορεί να υπερβεί την κανονική ανθρώπινη όραση».

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Φωτογραφία: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider