Τα νέα ψηφιακά εργαλεία που λύνουν τα χέρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα νέα ψηφιακά εργαλεία που λύνουν τα χέρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Το επιτυχημένο project που υλοποίησε η Pylones Hellas στο δικηγορικό γραφείο Ανδρικόπουλος και Συνεργάτες με εξοπλισμό storage της Hewlett Packard Enterprise

Σε πρώτο πλάνο έχει έρθει το τελευταίο διάστημα ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, μετά και την πανδημία, η οποία ανέδειξε τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία στην επιχειρηματική συνέχεια αλλά και στην βέλτιστη δυνατή λειτουργία. Οι λύσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρει η ψηφιοποίηση μάλιστα, δεν αφορούν αποκλειστικά τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ιδανικές αποδεικνύονται και για τις μικρομεσαίες, οι οποίες αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Απόδειξη του παραπάνω αποτελεί η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων κι υποδομών του Δικηγορικού Γραφείου Νικόλαος Α. Ανδρικόπουλος & Συνεργάτες, η οποία υλοποιήθηκε πρόσφατα με την πολύτιμη βοήθεια της Pylones Hellas.

H Pylones Hellas, η οποία μέσα στα χρόνια έχει κερδίσει τον τίτλο του αξιόπιστου τεχνολογικού συνεργάτη επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και κλάδου, βοήθησε το Δικηγορικό Γραφείο Ανδρικόπουλος & Συνεργάτες να βρει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να εξελίξει αφενός την ποιότητα εργασίας του ίδιου του προσωπικού του κι αφετέρου την αποτελεσματικότητά του απέναντι στους πελάτες του.

Για το λόγο αυτό στράφηκε μεταξύ άλλων και στην αναβάθμιση της κεντρικής μονάδας διαχείρισης και αποθήκευσης των δεδομένων(central storage) του Δικηγορικού γραφείου μέσω της τεχνολογίας που προσφέρεται από την Hewlett Packard Enterprise. Συγκεκριμένα το προϊόν που επέλεξε και ανέλαβε να εγκαταστήσει εξ' ολοκλήρου η Pylones Hellas ήταν το Nimble Storage HF40, μια λύση παρουσιάζει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα από όσες παρόμοιες κυκλοφορούν στην αγορά.

Αρχικά, όπως επισημαίνει και ο κ. Κωνσταντίνος Γκίκας, Enterprise & Industry Business Leader της Pylones Hellas, «το Nimble χωρίς κρυφά κόστη, παρέχει τη δυνατότητα ενός all-inclusive licensing για να υποστηρίξει deduplication, compression, encryption αλλά και replication με κάποιο άλλο storage».

gikas

Παρότι δεν είναι η μοναδική λύση που υπόσχεται όλα τα παραπάνω, διαφέρει μακράν από τις υπόλοιπες ως προς αξιοπιστία της, αφού η εγγύηση διαθεσιμότητας (availability guarantee) φτάνει το εντυπωσιακό ποσοστό του 99,9999% , ευρύτερα γνωστό κι ως έξι εννιάρια.

Πέρα από αυτό, το Nimble Storage διακρίνεται και για την ευκολία διαχείρισής του η οποία παραμένει ίδια ακόμα κι αν επεκταθεί. Σημειωτέον ότι το Nimble Storage ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες λύσεις αφού είναι το μόνο που προσφέρει δυνατότητα επέκτασης (Scale-Out) - επιτρέποντας να προστεθεί μια δεύτερη μονάδα Nimble. Η ομάδα δε που δημιουργείται μπορεί να αποτελεί ένα ενιαίο αποθηκευτικό σύστημα το οποίο θα είναι διαχειρίσιμο από μια και μόνο κονσόλα.

Τέλος το Nimble ενσωματώνει και το HPE Infosight που αποτελεί το μεγάλο βήμα για τη δημιουργία ενός αυτόνομου Datacenter. Για την ακρίβεια, το Infosight αναλαμβάνει το ρόλο «βοηθού» κάθε ΙΤ manager/administrator και υπόσχεται να βρει άμεσα τη ρίζα κάθε προβλήματος που ανακύπτει, ακόμα κι αν αυτό βρίσκεται εντός του Datacenter - είτε είναι στο Storage, είτε στο Compute, είτε στο Network είτε στο Virtualization layer. Αφού εντοπίσει το πρόβλημα μάλιστα, προχωρά και στο επόμενο βήμα, προτείνοντας τρόπους για την επίλυση του και την άμεση αύξηση της απόδοσης του συστήματος, λύνοντας με τον τρόπο αυτό τα χέρια του διαχειριστή του συστήματος.

H λύση αποδεικνύεται ιδανική για το εικονικό περιβάλλον που καλούνται να ανταπεξέλθουν σήμερα οι υπάλληλοί της κάθε επιχείρησης, υπερνικώντας τους περιορισμούς της παραδοσιακής υποδομής με έξυπνη διαχείριση, ενισχυμένη προστασία και αξιοπιστία για κάθε εργαζόμενο αλλά και πελάτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider