Ο Τζεφ Μπέζος μηνύει τη NASA για τη σύμβαση με την SpaceX

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος μηνύει τη NASA για τη σύμβαση με την SpaceX
Η Blue Origin αναφέρει πως τα κριτήρια της NASA ήταν «λανθασμένα και εκτός νόμου» για την επιλογή του συστήματος της NASA για την προσγείωση ανθρώπων στη Σελήνη.

Η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος αμφισβητεί τη σύμβαση που έχει υπογράψει η SpaceX του Έλον Μασκ με την αμερικανική κυβέρνηση και την NASA για την ανάπτυξη τεχνολογίας ώστε να προσγειωθούν άνθρωποι και πάλι στο φεγγάρι.

Σε μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, η Blue Origin αναφέρει πως τα κριτήρια της NASA ήταν «λανθασμένα και εκτός νόμου», αναφερόμενη στην επιλογή της Υπηρεσίας για το σύστημα προσγείωσης ανθρώπων στη Σελήνη της Tesla, που επιλέχθηκε τις 16 Απριλίου. Η Blue Origin χαρακτηρίζει τη διαδικασία επιλογής διάτρητη και άδικη.

«Η Blue Origin κατέθεσε μήνυση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να διορθώσει τα ελαττώματα που εντοπίστηκαν στο Human Landing System της NASA», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ζητήματα που εντοπίζονται στην προμήθεια και τα αποτελέσματα της διαδικασίας πρέπει να αντιμετωπιστούν για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, να δημιουργηθεί ανταγωνισμός και να εξασφαλιστεί μια ασφαλής επιστροφή της Αμερικής στη Σελήνη» προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πόλεμος των Άστρων»: Η διαστημική Blue Origin (Μπέζος) «επιτίθεται» σε NASA και SpaceX (Μασκ)

gazzetta
gazzetta reader insider insider