Μεγαλώνει η αλυσίδα της ψηφιακής αλληλεγγύης - 130 υπηρεσίες στο Digitalsolidarity.gov.gr

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγαλώνει η αλυσίδα της ψηφιακής αλληλεγγύης - 130 υπηρεσίες στο Digitalsolidarity.gov.gr
Περισσότεροι από 11.000 συμπολίτες να έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να προσφέρουν εθελοντικά στο σύστημα υγείας

Διευρύνεται συνεχώς, η αλυσίδα της ψηφιακής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού στη χώρα, σε μια προσπάθεια των επιχειρήσεων και των πολιτών να συμβάλλουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα, ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η συμμετοχή στις πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεγγύης digitalsolidarity.gov.gr και εθελοντισμού καταγράφουν διαρκή άνοδο και μετατρέπονται σε σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Ειδικότερα, η συμμετοχή επιχειρήσεων και φορέων στην πρώτη πλατφόρμα είναι τέτοια ώστε αυτή τη στιγμή να προσφέρονται δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος πάνω από 130 υπηρεσίες. Ταυτόχρονα περισσότεροι από 11.000 συμπολίτες να έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να προσφέρουν εθελοντικά στο σύστημα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το digitalsolidarity.gov.gr σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και αφορά υπηρεσίες ή/και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Μέσω αυτού η καθημερινότητα των πολιτών διευκολύνεται σημαντικά και σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία τίθενται στην υπηρεσία πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα για τον Covid 19.

Πλέον η λίστα περιλαμβάνει δωρεάν συμβουλευτική marketing (Branding – SEO – social), δωρεάν απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη, δωρεάν λογισμικό διαχείρισης εκτυπώσεων, δωρεάν υπηρεσίες email marketing, δωρεάν πλατφόρμα video interview για επιχειρήσεις, δωρεάν πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών από τους Δήμους, δωρεάν σεμινάρια Social Media και διαδικτυακά μαθήματα, πολλές δωρεάν πλατφόρμες ψηφιακής εκπαίδευσης, δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για επιχειρήσεις, δωρεάν website hosting, δωρεάν συμβουλευτική ιατρική, δωρεάν εφαρμογή ηλεκτρονικών προμηθειών, δωρεάν εφαρμογή οργάνωσης εργασιών για μικρές επιχειρήσεις κι ελεύθερους επαγγελματίες, και φυσικά ψηφιακά βιβλία, κινηματογραφικές παραγωγές και επιστημονική πληροφόρηση.

Για όσους θέλουν να ενημερωθούν για το σύνολο των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία #DigitalSolidarity και τις υπηρεσίες που μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν μπορούν να επισκεφτούν τον παρακάτω σύνδεσμο https://digitalsolidarity.gov.gr/ypiresies-kai-proionta/.

Αντίστοιχα, το ethelontes.gov.gr αποτελεί εθελοντικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Οι εθελοντές ανάλογα με τα προσόντα τους δύναται να υποστηρίζουν τις δομές υγείας της χώρας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών που ανακύπτουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider