1,3 εκατ. δολάρια σήκωσε η ελληνική startup Hack The Box

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
1,3 εκατ. δολάρια σήκωσε η ελληνική startup Hack The Box
H επένδυση θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας καθώς και για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για επαγγελματίες στον κυβερνοχώρο.

Περί τα 1,3 εκατ. δολάρια - σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ - σήκωσε η ελληνοβρετανική startup Hack The Box, εταιρεία που εξειδικεύεται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, κατά τον νέο γύρο χρηματοδότησης του οποίου ηγήθηκε το Marathon Venture Capital, του Γιώργου Τζιραλή και του Πάνου Παπαδόπουλου.

Όπως ανακοινώθηκε η επένδυση θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της πλατφόρμας καθώς και για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για επαγγελματίες στον συγκεκριμένο χώρο. «Το χάκινγκ είναι ένα νέο άθλημα», δηλώνει ο Χάρης Πυλαρινός, ιδρυτής και CEO. «Απευθυνόμαστε σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, και είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε όλο και περισσότερα μέλη στην κοινότητά μας κάθε μέρα».

Δεδομένου ότι όλο και περισσότερα δεδομένα συλλέγονται ηλεκτρονικά, οι επιχειρήσεις καθίστανται όλο και πιο ευάλωτες στις παραβιάσεις αυτών των δεδομένων. Τον περασμένο μήνα, 2,1 δισεκατομμύρια αρχεία διέρρευσαν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Μετά από τόσες επιθέσεις η ζήτηση για εκπαιδευμένους επαγγελματίες στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου αυξάνει αισθητά κι υπερβαίνει κατά πολύ την διαθέσιμη προσφορά. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο συνολικός αριθμός ανοικτών θέσεων εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια .

Η Hack the Box προσβλέπει στην αντιμετώπιση αυτής ακριβώς της έλλειψης, μέσω του καινοτόμου εργαστηρίου χάκινγκ, το οποίο επιτρέπει στους λάτρεις του κυβερνοχώρου να αναπτύξουν τις ικανότητές τους αντιμετωπίζοντας διαδραστικές προκλήσεις. Άλλωστε αυτή η διαδραστική εκπαίδευση - μακριά από εγχειρίδια και βιβλία - ήταν και ο στόχος του ιδρυτή της εταιρείας, δύο χρόνια πριν, το 2017, όπου κι αποφάσισε να ιδρύσει την Hack The Box. Όπως αναφέρει ύστερα από χρόνια εμπειρίας και διδασκαλίας στον χώρο, ο κ. Πυλαρινός «συνειδητοποίησε πως ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς χάκινγκ δεν είναι μέσω διαθέσιμου εκπαιδευτικού υλικού, αλλά χακάροντας ψηφιακά συστήματα στην πράξη. Έτσι, έφτιαξε μία πλατφόρμα προσομοίωσης υπολογιστικών συστημάτων, προσθέτοντας στοιχεία που θα έκαναν την εμπειρία να μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι. Σύντομα την ομάδα πλαισίωσαν οι συνιδρυτές James Hooker, ως τεχνικός διευθυντής και Άρης Ζικόπουλος, ως CCO».

Σήμερα πλέον η Hack The Box προσφέρει «εργαστήρια» προσομοίωσης υπολογιστών για χακάρισμα (pen-test labs), κάθε εβδομάδαλανσάρει ένα καινούργιο εργαστήρι. Όσοι χρήστες καταφέρουν να το χακάρουν, παίρνουν πόντους και ανεβαίνουν στην κατάταξη. Η τελευταία λογίζεται πλέον ως πιστοποιητικό αριστείας. Όποιος μάλιστα ενδιαφερόμενος θέλει να συμμετέχει δεν θα βρει κάποια φόρμα εγγραφής στην πλατφόρμα, απλώς πρέπει να την χακάρει τη σελίδα. Ωστόσο αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρει και σε επιχειρήσεις όπως οι Jet.com και Ernst & Young οι οποίες δημιουργούν τα δικά τους εργαστήρια ή δημοσιεύουν θέσεις εργασίας στην πλατφόρμα που απευθύνονται σε όσους έχουν αποδείξει τις δεξιότητές τους μέσω αυτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider