Συντάξεις Μαΐου: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα και πόσοι θα λάβουν αναδρομικά έως 15.000 ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συντάξεις Μαΐου: Ποιοι θα πληρωθούν νωρίτερα και πόσοι θα λάβουν αναδρομικά έως 15.000 ευρώ
Την Παρασκευή 26 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους μισθωτούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου ξεκινούν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου 2024 στους δικαιούχους μη μισθωτούς, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους μισθωτούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η πληρωμή των συντάξεων των πρώην μισθωτών θα γίνει την Δευτέρα 29 Απριλίου, όμως τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από αύριο το απόγευμα.

Ταμείο θα πάνε οι συνταξιούχοι από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, το Δημόσιο, το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ενώ και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την ίδια ημέρα. Την Δευτέρα 29 Απριλίου θα πληρωθούν και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Στο μεταξύ πάνω από 12.000 συνταξιούχοι θα δουν μαζί με τις συντάξεις τους να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους και αναδρομικά ύψους έως και 15.000 ευρώ. Πρόκειται για αναδρομικά που δικαιούνται λόγω του επανυπολογισμού των συντάξεων.

Πιο συγκεκριμένα, θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από τον επανυπολογισμό των συντάξεων σε πάνω από 1.200 δικαιούχους από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους ΟΤΑ, καθώς και σε 10.000 τραπεζοϋπαλλήλους.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου «από επανυπολογισμούς συντάξεων σε διάφορες ομάδες, ο ΕΦΚΑ, ήδη τον τελευταίο μήνα δίνει αναδρομικά σε χιλιάδες συνταξιούχους. Για παράδειγμα, πριν από δύο εβδομάδες έδωσε 15 εκατ. ευρώ σε 1.100 συνταξιούχους του ΗΣΑΠ και 30 εκατ. ευρώ σε 6.500 συνταξιούχους της Ολυμπιακής. Στο τέλος του μήνα θα δοθούν επίσης αναδρομικά στους τραπεζοϋπαλλήλους καθώς και σε 1.200 συνταξιούχους που εργάζονταν σε πρώην ΝΠΔΔ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπαράζ πληρωμών αυτή την εβδομάδα - Πότε θα καταβληθούν συντάξεις, επιδόματα και αναδρομικά από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

Έτοιμη η υπουργική απόφαση για τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ - Σύνταξη ακόμη και με χρέη 30.000 ευρώ

Συντάξεις: Μικρότερα ποσά και αργότερα θα λαμβάνουν οι Έλληνες - Στοίχημα η ενίσχυση γεννήσεων και εισοδημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider