ΕΦΚΑ: Προκηρύσσονται οι πρώτες θέσεις Γενικών Διευθυντών με απολαβές έως 7.000 €- Υποψήφιοι και από τον ιδιωτικό τομέα

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΦΚΑ: Προκηρύσσονται οι πρώτες θέσεις Γενικών Διευθυντών με απολαβές έως 7.000 €- Υποψήφιοι και από τον ιδιωτικό τομέα
Ολικό λίφτινγκ στον ΕΦΚΑ προωθεί το υπουργείο Εργασίας, αναζητώντας νέους managers σε νευραλγικά πόστα, τόσο από τον ευρύτερο δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα

Ολικό λίφτινγκ στον ΕΦΚΑ προωθεί το υπουργείο Εργασίας, αναζητώντας νέους managers σε νευραλγικά πόστα, τόσο από τον ευρύτερο δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Οι πρώτες 24 θέσεις Γενικών Διευθυντών θα προκηρυχθούν άμεσα, ενώ οι υπόλοιπες θα αναζητηθούν τους πρώτους μήνες του 2023.

Χθες, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ εγκρίθηκε η νέα πολιτική προσλήψεων στελεχών από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του Φορέα και στους συνδικαλιστές που κάνουν λόγο για «ιδιωτικοποίηση» του ΕΦΚΑ.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, οι νέοι Γενικοί Διευθυντές που θα επιλεγούν θα λαμβάνουν μισθό αλλά και πρόσθετα πριμ παραγωγικότητας που στο σύνολό τους θα αγγίζουν τις 7.000 ευρώ.

Η πρόσληψή τους θα γίνεται με δημόσια προκήρυξη, θα αφορά τριετή θητεία (και δυνατότητα ανανέωσης άπαξ), ενώ η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής τους θα καθορίζεται από τον ίδιο τον Φορέα.

Που απευθύνονται οι θέσεις

Ορισμένες από τις θέσεις αυτές αφορούν τόσο στελέχη προερχόμενα από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚΑ φυσικά), ενώ άλλες -λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους- αφορούν σε στελέχη προερχόμενα μόνο από τον δημόσιο τομέα (όπως η Γενική Διεύθυνση Συντάξεων).

Δίνεται συγκεκριμένα η δυνατότητα πρόσληψης επιλεγμένων Διευθυντικών Στελεχών με τριετείς συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ, με Δημόσια Προκήρυξη και με ειδικό σύστημα πρόσθετων ανταμοιβών με βάση στόχους. Επιδιώκεται με τον τρόπο αυτό η προσέλκυση των καλύτερων στελεχών από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία του Οργανισμού.

Συνεπώς μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΕΦΚΑ προχωρά στην προκήρυξη, σε πρώτη φάση, των 24 θέσεων Γενικών Διευθυντών. Πρόκειται για:
- 12 θέσεις Γενικών Διευθυντών στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού (ΠΥΣΥ) του Φορέα σε όλη την Ελλάδα (ανοικτές τόσο για στελέχη του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα),
- 4 θέσεις Γενικών Διευθυντών Συντάξεων (Συντάξεων, Συντάξεων Δημοσίου Τομέα, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών και Διεθνούς Συνεργασίας) και μία θέση Γενικού Διευθυντή Εισφορών. Ειδικά για αυτές τις 5 θέσεις και λόγω της ιδιαίτερης φύσης του αντικειμένου, δυνατότητα πρόσληψης θα έχουν μόνο υπάλληλοι του ΕΦΚΑ καθώς και υπάλληλοι του υπόλοιπου δημόσιου τομέα.
- 7 θέσεις Γενικών Διευθυντών στις Γενικές Διευθύνσεις Ελέγχων, Παροχών και Υγείας, Οικονομικών Υπηρεσιών, Υπηρεσιών και Διαχείρισης Λειτουργίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Στρατηγικής και Ανάπτυξης και Διοικητικής Υποστήριξης, Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης (ανοικτές τόσο για στελέχη του δημοσίου όσο του ιδιωτικού τομέα).

Στόχος είναι οι προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί και οι νέοι Γενικοί Διευθυντές να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Στο μεσοδιάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία της προκήρυξης και των θέσεων Διευθυντών σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΚΑ: Προκήρυξη 24 θέσεων γενικών διευθυντών - Συστήνεται Εταιρία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider