Εργασιακά
22-09-2021 | 15:44

Efood: Μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο - Τετράωρη στάση εργασίας από την Ομοσπονδία Επισιτισμού

Newsroom
Μοιράσου το
Efood: Μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο - Τετράωρη στάση εργασίας από την Ομοσπονδία Επισιτισμού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μεγάλη κινητοποίηση από τους εργαζόμενους δικυκλιστές της efood και όχι μόνο, το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς περί τα 1000 μηχανάκια με τα χαρακτηριστικά κουτιά, συγκεντρώθηκαν στο Πεδίο του Άρεως, πριν κατευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας και καταλήξουν έξω από τα γραφεία της εταιρείας στο Ν. Ηράκλειο. 

Εικόνα

Είχε προηγηθεί της προηγούμενες ημέρες ο σάλος που προκλήθηκε από το μήνυμα της εταιρείας προς 115 εργαζόμενους, ενημερώνοντας τους πως με την λήξη της τρίμηνης σύμβασης τους ή να συνεργαστούν ως freelancers ή δεν θα υπάρξει καμία ανανέωση της συνεργασίας. Μετά από τις αντιδράσεις, η efood απάντησε με ανακοίνωση. 

Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων αντιδράσεων προκηρύχθηκε η σημερινή τετράωρη στάση εργασίας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). «Οι τελευταίες εξελίξεις ειδικότερα στον κλάδο των διανομέων επιτάσσουν την ανάγκη της κινητοποίησης, για να στείλουμε το μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία πως δεν είμαστε αριθμοί, αλλά άνθρωποι», τονίζει η ΠΟΕΕΤ σε ανακοίνωση. 

Εικόνα

Συμμετοχή στην κινητοποίηση είχαν και άλλοι εργαζόμενοι του κλάδου των δικυκλιστών, ενώ παρουσία και πλάνα για νέες κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ). Αντίστοιχα μεγάλες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως στη Λάρισα.

Εικόνα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Efood: Μετατρέπει τους μισθωτούς ταχυμεταφορείς σε «συνεργάτες» - Τι λέει το Συνδικάτο Επισιτισμού

Τι απαντά η efood για τον σάλο γύρω από τις εργασιακές σχέσεις

Βαρουφάκης: Πρέπει να αντισταθούμε στην «πανδημία» του efood

MUST READ

Χατζηδάκης για efood: Αθέμιτη πρακτική η επιστολή στους εργαζόμενους

Διαδικτυακός ακτιβισμός και η βουτιά στις «μετοχές» της efood