Bar Leone: Το κορυφαίο κοκτέιλ μπαρ της Γης αγαπά την Ιταλία και το ποδόσφαιρο

«Εγκέφαλος» ένα γέννημα - θρέμμα της Ρώμης, με πάθος για την ιστορία του αλκοόλ και την μπάλα. Διαχρονικά κοκτέιλ όπως το Daiquiri, το El Presidente και το Montana. Η Ασία ξανά στον χάρτη της διεθνούς μπαρ σκηνής.
Bar Leone: Το κορυφαίο κοκτέιλ μπαρ της Γης αγαπά την Ιταλία και το ποδόσφαιρο

Mπορεί η Ελλάδα να μαγνήτισε τα βλέμματα διεθνώς για τα μπαρ της (Τhe Line, Baba au Rum και The Bar in Front of the Bar στο The World’s 50 Best Bars με το Barro Negro στην 62η θέση) όμως ένας χώρος - διαμάντι με ιταλική θεματολογία που άνοιξε τις πόρτες του πριν από λιγότερο από τρία χρόνια στο Χονγκ Κονγκ, το Bar Leone κατέκτησε την κορυφή, χαρίζοντας το «χρυσό» για πρώτη φορά στην Ασία.

Το Bar Leone, διάσημο για τα εξαιρετικά negronis, τα κλασικά κοκτέιλς και το ιταλικό finger food, κατέλαβε την πολυπόθητη πρωτιά από «ασημένιο» πέρυσι. Με επικεφαλής τον κοκτέιλ μάστερ Λορέντζο Αντινόρι, έναν Ιταλό μπάρμαν με εργασιακή εμπειρία στα καλύτερα μαγαζιά σε Λονδίνο, Σεούλ και Χονγκ Κονγκ, ο ανεπιτήδευτος χώρος ξεχώρισε και βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι όλου του πλανήτη.

Εικόνα

Η άνοδός του έρχεται καθώς η Ασία αναζωογονεί την δοκιμαζόμενη food and drink σκηνή, επιχειρώντας δυναμικό comeback μετά από χρόνια δρακόντειων μέτρων επί πανδημίας που οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου τους ντόπιους με ταυτόχρονη μείωση των τουριστικών ροών. Ενώ ο αριθμός των αφίξεων επισκεπτών ανακάμπτει σταθερά, εξακολουθεί να υπολείπεται της κορύφωσης στις αρχές του 2019, πριν η περιοχή χάσει τη λάμψη και την ελκυστικότητά της στους διεθνείς ταξιδιώτες.

«Θέλουμε να το μοιραστούμε αυτή την πρωτιά με την πόλη του Χονγκ Κονγκ και την κοινότητα των ασιατικών μπαρ», υπογράμμισε ο κ. Αντινόρι μιλώντας στο Bloomberg. «Πιστεύω ακράδαντα ότι το Χονγκ Κονγκ διαθέτει μια από τις καλύτερες μπαρ σκηνές στον κόσμο. Πρέπει να έχεις ένα όραμα, να δημιουργείς χώρους που δεν βασίζονται απαραίτητα σε μια ιδέα, αλλά σε μέρη που έχουν μια πραγματική ταυτότητα και απευθύνονται στους επισκέπτες με πολύ άμεσο τρόπο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί είναι τόσο big deal το νέο άλμπουμ της Τέιλορ Σουίφτ

Σε μια προσπάθεια να αναπαράγουν την επιτυχία του Bar Leone στην ηπειρωτική Κίνα, ο πολυβραβευμένος bartender και ο συνιδρυτής, Τζάστιν Σουν Γουάχ πρόκειται να ανοίξουν ένα υποκατάστημα στη Σαγκάη τον Νοέμβριο. Συνεργάστηκαν επίσης με τον μπάρμαν Σιμόνε Καπερόλε από το Sips για να κυκλοφορήσουν έναν άλλο χώρο στο Χονγκ Κονγκ νωρίτερα φέτος, το Montana. Εμπνευσμένο από την Κούβα, αντανακλά την πολύχρωμη ατμόσφαιρα του νησιού της Καραϊβικής και του Μαϊάμι τη δεκαετία του 1970.

Το μενού περιλαμβάνει διαχρονικά κοκτέιλ όπως το Daiquiri, το El Presidente και το Montana. Ενώ η πρώτη θέση αναμένεται να οδηγήσει σε περισσότερους πελάτες να περιμένουν στην ουρά έξω από το Bar Leone, ο Αντινόρι δεν προβλέπει σημαντικές αλλαγές. «Ευθυμία, κοινά τραπέζια με φαγητό και ποτό. Ό,τι διαβάσετε στο μενού, αυτό θα πάρετε. Το Bar Leone είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Είναι πολύ άνετο», τόνισε.

Εικόνα

Το διαβατήριο στην επιτυχία του Bar Leone μπορεί να αποδοθεί σε δύο πράγματα: το εξαιρετικό μενού του σε φαγητό - κοκτέιλ κα στην αίσθηση του χιούμορ. Ο Αντινόρι, γέννημα - θρέμμα της Ρώμης και παθιασμένος με την ιστορία των κοκτέιλ, την Ιταλία και το ποδόσφαιρο, είδε όλους τους δρόμους να τον οδηγούν στην Ασία. Το Bar Leone είναι ένα μπαρ σχεδιασμένο για να αποτίσει φόρο τιμής στα cocktail popolari, την ιταλική ποπ κουλτούρα και την τέχνη του κλασικού bartending.

Το Bar Leone κατέχει την ψυχή των παραδοσιακών μπαρ της γειτονιάς της Ρώμης - κάζουαλ, φιλόξενα στέκια όπως στη γραφική συνοικία Τραστέβερε. Το ομώνυμο λιοντάρι Leone ήταν κάποτε το έμβλημα της Ρώμης πριν από την Αναγέννηση με το μενού του μπαρ να ακολουθεί μια light προσέγγιση, αναβιώνοντας κλασικά κοκτέιλ με έμφαση στην δεξιοτεχνία, τα ποιοτικά συστατικά και την εποχικότητα, αποφεύγοντας πολύπλοκο εξοπλισμό. Το μπαρ κάνει ένα βήμα μπροστά από τις τρέχουσες τάσεις, υιοθετώντας την απλότητα.

Εικόνα

Αυτή η λιτή προσέγγιση τιμά την κλασική τέχνη του bartending και επιτρέπει στους επισκέπτες να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν πραγματικά τι περιέχεται σε κάθε ποτό. Ο Αντινόρι είναι επίσης αποφασισμένος να αναβιώσει το bellini, που σερβίρεται σε ένα μικρό ποτήρι όπως ακριβώς και στο εμβληματικό Harry's Bar στη Βενετία, από όπου και προέρχεται.

Με eau de vie αμυγδάλου και ροδάκινο, γαρνίρεται με μια αφράτη κρέμα, σε έντονη αντίθεση με τη βάση από φρούτα. Στο Bar Leone, δεν είναι τα κοκτέιλ αποκλειστικά αυτά που προσελκύουν τους επισκέπτες, αλλά περισσότερο η ζεστή εξυπηρέτηση, η θερμή ατμόσφαιρα της γειτονιάς και τα σχεδόν viral σάντουιτς με μορταδέλα που κάνουν τους πελάτες να επιστρέφουν.