«Παρών» στην «κούρσα» για τον πλουσιότερο άνδρα στην Ασία, δηλώνει ο Γκουατάμ Αντάνι που τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις συναλλαγών είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 13 δισ. δολάρια. Η ρυθμιστική αρχή αγορών της Ινδίας τον δικαίωσε τμηματικά στην πολύκροτη υπόθεση εναντίον του ομίλου του, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών καθώς έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τις απώλειες που επέφερε το σορτάρισμα από τον αμερικανικό επενδυτικό οίκο Hindenburg.
Η μετοχή της Adani σημείωσε άνοδο κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων τη Δευτέρα και την Τρίτη, αυξάνοντας το net worth του 63χρονου στα 95,7 δισ. δολάρια - μια αύξηση 21,6% φέτος, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Μάλιστα, ο πλούτος του εκτοξεύθηκε κατά 8,3 δισ. δολάρια μόνο τη Δευτέρα, ενώ πλέον βρίσκεται ]σε απόσταση αναπνοής από τον πλούτο των 98,6 δισ. δολαρίων του Μουκές Αμπάνι, του πλουσιότερου άνδρα της Ασίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο κάνει η Χρυσή Μπάλα - Ποια είναι η περιουσία του Ουσμάν Ντεμπελέ
Η χρηματιστηριακή άνοδο του τίτλου ξεκίνησε με αφορμή τις δύο κανονιστικές αποφάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο Κεφαλαιαγοράς της Ινδίας, τονίζοντας ότι δεν υπήρχαν στοιχεία ότι ο Όμιλος Adani δεν χρησιμοποίησε παράνομες τακτικές για «θρασύτατη» χειραγώγηση της αγοράς και λογιστική απάτη. Παρόλα αυτά, ο όμιλος συνεχίζει να αντιμετωπίζει έρευνες.
Η SEBI διερευνά άλλα ζητήματα που έθεσε ο οίκος Hindenburg και ενδέχεται να εκδώσει περαιτέρω αποφάσεις εναντίον του Ομίλου Adani και του προέδρου της, ενώ ταυτόχρονα εκκρεμεί μια υπόθεση δωροδοκίας που κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πέρυσι. Παρά τις εναπομένουσες αβεβαιότητες, οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στη μετοχή της Adani, πυροδοτώντας αγοραστικό κύμα για τους τίτλους των θυγατρικών του ομίλου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 20 πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ομάδων στις ΗΠΑ
Η ευφορία επεκτάθηκε και στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης (options market) καθώς τα αισιόδοξα στοιχήματα στην Adani Green Energy έφτασαν σε ιστορικά υψηλά, ενώ η ναυαρχίδα Adani Enterprises κατέγραψε την ισχυρότερη ανοδική της δραστηριότητα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Ο όμιλος Adani είχε κατηγορήσει την Hindenburg για «μια υπολογισμένη επίθεση στην Ινδία, την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την ποιότητα των εγχώριων θεσμών, την ανάπτυξη και τη φιλοδοξία που έχει το Νέο Δελχί».