Old money aesthetic με το ολόχρυσο Polo79 των 73.000 δολαρίων της Piaget

Τα vintage ρολόγια από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 είναι και πάλι στη μόδα εδώ και μερικά χρόνια. Η ρετρό επανακυκλοφορία του θρυλικού Polo79 από την Piaget.
Old money aesthetic με το ολόχρυσο Polo79 των 73.000 δολαρίων της Piaget

Τα vintage ρολόγια από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 είναι και πάλι στη μόδα εδώ και μερικά χρόνια -είτε πρόκειται για το Omega Genève με χρυσό καντράν σε απαλή υφή είτε για μια νέα κυκλοφορία, όπως η σειρά Heritage Chronometer Celebration από τον Carl F. Bucherer. Τι έπεται λοιπόν στο ρετρό comeback;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το λεοπάρ Rolex Daytona του Έλτον Τζον πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ

Το τολμηρό, λαμπερό στυλ της δεκαετίας του 1980, φυσικά. Τότε, τα ρολόγια Polo της Piaget πήγαιναν ασορτί με τα G.H. Loafers Bass Weejuns και πολύχρωμα πόλο Ralph Lauren. Ο συνδυασμός εξυπηρετούσε στο έπακρο τον βρετανικό ελιτισμό και την καλιφορνέζικη αισθητική. Αυτόν τον μήνα, η Piaget επανακυκλοφορεί το πιο signature ρολόι της από τα 80s, το Polo79, κατασκευασμένο από ένα υπερπολυτελές και φανταχτερό κομμάτι χρυσού 18 καρατίων.

Εικόνα

Λίγες εβδομάδες πριν η Piaget ανακοινώσει το Polo79, η Bulgari επανέφερε ένα δικό της ρολόι της δεκαετίας του '80, που φορούσε ο Τζορτζ Μάικλ στο πρώτο σινγκλ του άλμπουμ Faith, το οποίο έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία, με πολλούς να νιώθουν νοσταλγία αν και το βιντεοκλίπ είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Luxury επενδύσεις με «χειρουργική ακρίβεια» από LVMH στα ρολόγια πολυτελείας

Το ολόχρυσο ρολόι ορόσημο της γαλλικής επιχείρησης κυκλοφόρησε το 1979 ως λύση για τους πελάτες που ήθελαν ένα πιο σπορ αξεσουάρ - όπως πχ για ιππασία ή έξοδο σε νυχτερινά κέντρα σαν το Studio 54. Η θήκη και το βραχιόλι ενώνονται σε μια σειρά από χρυσές λεπτομέρειες, με το φανταχτερό ρολόι να αγκαλιάζει άνετα τον καρπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ρολόι λαιμού της Taylor Swift στα βραβεία Grammy σταμάτησε τον χρόνο

Προς τιμήν της 150ης επετείου του θρυλικού Polo, η Piaget έχει εκσυγχρονίσει το μοντέλο που επαναλανσάρει με μια θήκη από ζαφείρι, που θα κάνει τους λάτρεις του old money vibes να το λατρέψουν, ενώ η τιμή του διαμορφώνεται στα 73.000 δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.