Το δώρο του Πούτιν στον Κιμ: Μια πολυτελής λιμουζίνα Aurus Senat, η ρωσική Rolls Royce

Mε τον ίδιο V8 υβριδικό και διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 4,4 λίτρων, απόδοσης 600 ίππων, σε συνδυασμό με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, η Senat χρειάζεται λιγότερα από 6 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Το δώρο του Ρώσου προέδρου στον ηγέτη της Β. Κορέας.
Το δώρο του Πούτιν στον Κιμ: Μια πολυτελής λιμουζίνα Aurus Senat, η ρωσική Rolls Royce

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δώρισε στον Κιμ Γιονγκ Ουν μια Aurus Senat, την υπερπολυτελή λιμουζίνα που από πολλούς θεωρείται ως το ρωσικό «αντίπαλο δέος» της Rolls-Royce. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φέρεται να είναι λάτρης των τεσσάρων τροχών και να διατηρεί συλλογή από πολυτελή οχήματα που έχει φέρει λαθραία στη χώρα του.

Εικόνα

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η αδερφή του Κιμ «διαβίβασε τις ευχαριστίες του Κιμ Γιονγκ Ουν προς τον Πούτιν», με την Πιονγιάνγκ να επισημαίνει ότι το δώρο «καταδεικνύει τις ξεχωριστές σχέσεις των δύο ηγετών σε προσωπικό επίπεδο», ενώ και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε πως ότι «η Βόρεια Κορέα είναι στενός μας γείτονας» και η συνεργασία της με τη Μόσχα είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Εικόνα

Λάτρης της αυτοκίνησης ο Κιμ

Τον Σεπτέμβριο, κατά την επίσκεψή του σε διαστημικό κέντρο της ρωσικής Άπω Ανατολής, ο Κιμ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προεδρική λιμουζίνα Aurus Senat του αρχηγού του ρωσικού κράτους, ο οποίος τον προσκάλεσε στο πίσω κάθισμα. Η εν λόγω λιμουζίνα και άλλες με τις οποίες έχει θεαθεί ο Κιμ –συμπεριλαμβανομένων αρκετών Mercedes, μιας Rolls-Royce Phantom και μιας Lexus– εμπίπτουν στη λίστα των ειδών πολυτελείας που, σύμφωνα με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απαγορεύεται η εξαγωγή τους στη Βόρεια Κορέα.

Οι δύο χώρες έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους μετά τη συνάντηση Κιμ-Πούτιν τον Σεπτέμβριο και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς. Άλλωστε οι επιλογές τους είναι περιορισμένες λόγω των διεθνών κυρώσεων: στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας των προγραμμάτων της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «I'm lovin' it»: Τα McDonald’s είναι και πάλι cool - Το στοίχημα στη... νοσταλγία

Τα χαρακτηριστικά της Aura Senat - Τι διαθέτει η θηριώδης λιμουζίνα

Η Aura Senat είναι το ίδιο όχημα που χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος από το 2018 και διαθέτει κορυφαία θωράκιση για την προστασία των επιβατών του και θα διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις, τη Senat S600 και τη Senat Limousine L700. Σε ό,τι αφορά στην «καρδιά» της Aurus Senat, εφοδιάζεται με υβριδικό σύστημα κίνησης συνολικής απόδοσης σχεδόν 600 αλόγων, που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν βενζινοκινητήρα V8 4.4 λίτρων με δύο τούρμπο και έχει αξιοπρεπείς επιδόσεις για το βάρος της.

Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9 δευτερόλεπτα και η έκδοση S600 που έχει σημαντικά μικρότερο βάρος, ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε 6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι άλλων προδιαγραφών, με πολύ πιο ισχυρή θωράκιση από τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της λιμουζίνας όμως είναι ότι ανταποκρίνεται τέλεια σε συνθήκες πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Έχει εξελιχθεί με γνώμονα το ρωσικό κλίμα και μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα σε θερμοκρασίες έως και -50 βαθμούς Κελσίου, εκεί που άλλα μοντέλα τα βρίσκουν κάπως... σκούρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο «ινσταγκραμικό» πεντάστερο ξενοδοχείο του 2024

Το θηριώδες όχημα των 3,1 τόνων ανήκει στην κατηγορία των λιμουζινών υπερπολυτελείας, ενώ η συνολική ισχύς και των δύο μοτέρ ανέρχεται σε 598 ίππους, που είναι απαραίτητοι για να κινηθεί ένα τόσο ογκώδες μοντέλο... σβέλτα. Αυτό ισχύει βεβαίως ακόμη περισσότερο για την έκδοση με το μακρύ αμάξωμα και τη βαριά θωράκιση της προεδρικής λιμουζίνας του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία ζυγίζει επτά ολόκληρους τόνους.

Στο εσωτερικό της, προφανώς τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι κορυφαίας ποιότητας, με τις δερμάτινες επενδύσεις και την εκτεταμένη χρύση ξύλου να συνδυάζoνται αρμονικά με τον ψηφιακό κόσμο, ήτοι την μεγάλη οθόνη που βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό. Η Aurus είναι μία από τις μεγάλες αδυναμίες του Πούτιν και η λιμουζίνα Senat είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, πριν γίνει η επίσημη παρουσίασή της για το κοινό. Μάλιστα, η ίδρυση της εταιρείας Aurus οφείλεται σε προσωπική επιθυμία του επικεφαλής του Κρεμλίνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ