Λύση στην ακρίβεια: 38χρονη ξοδεύει μόνο 115 ευρώ για τρόφιμα τον μήνα - Η «συνταγή» της

Εβδομαδιαία λίστα με ψώνια. Αυστηρή προετοιμασία για τα γεύματα και όχι σπατάλες. Το «μυστικό» επιτυχίας κόντρα στην ακρίβεια από μία 38χρονη!
Λύση στην ακρίβεια: 38χρονη ξοδεύει μόνο 115 ευρώ για τρόφιμα τον μήνα - Η «συνταγή» της

Αν ψάχνετε τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων ελέω της ακρίβειας, του πληθωρισμού και του γενικευμένου αυξημένου κόστους ζωής, η Κάρλι ΝτεΦελίς που παραδίδει διαδικτυακά μαθήματα διαχείρισης οικονομικών με την επωνυμία Best Money Class Ever, είναι η λύση. Από την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο το 2008 στα 26 της, εξόφλησε χρέη 35.000 δολαρίων και «έριξε» πάνω από 100.000 δολάρια σε επενδύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σπάει τα ταμεία» το Poor Things: Τα έσοδα και το κόστος της «χρυσής» ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

Τώρα, η 38χρονη αύξησε το εισόδημά της σε περίπου 400.000 δολάρια σε μετρητά και επενδύσεις, εφαρμόζοντας τις μεθόδους που την έβγαλαν από το χρέος και της επέτρεψαν να χτίσει τον πλούτο της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο, η ΝτεΦελίς ξόδεψε μόλις 124 δολάρια ή 113 ευρώ για τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ.

«Υπολογίζω ότι ξοδεύω μερικές χιλιάδες λιγότερα από τον μέσο άνθρωπο, με το να γράφω σκόπιμα τα γεύματά μου και να σχεδιάζω τι θα έχω για την εβδομάδα. Η μυστική συμβουλή μου είναι να έχετε πάντα μια λίστα με τα ψώνια σας» υπογραμμίζει με άρθρο της στη στήλη Make It του CNBC και εξηγεί πως έχει εβδομαδιαίο προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H απόλυτη φρίκη σε Airbnb: «Σε συνθήκες ψύχους, ήμουν χωρίς ρεύμα και ίντερνετ»

«Τα ψώνια, τα θεωρώ λειτουργικά έξοδα. Οπότε αγοράζω πρώτα τα απαραίτητα – τρόφιμα, βενζίνη, αυτοκίνητό – και μετά με ό,τι περισσέψει θα πάρω μικρά δώρα στους φίλους μου και θα περάσω καλά» ανέφερε και πρόσθεσε πως ξεκινά προγραμματίζοντας όλα τα γεύματά της για την εβδομάδα, τα οποία περιλαμβάνουν δείπνα με μεγάλες ποσότητες που προετοιμάζει εκ των προτέρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Forbes: Στην ελίτ της παγκόσμιας οινοποιοίας η Ελλάδα - Τα κρασιά που «μάγεψαν»

Συνήθως, το μενού περιλαμβάνει δημητριακά για πρωινό, ένα σάντουιτς γαλοπούλας, πατατάκια και ένα μήλο για μεσημεριανό, ένα μπολ με σολομό, αβοκάντο και ρύζι για δείπνο. Μόλις βεβαιωθεί ότι η λίστα της περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστεί να φάει για την εβδομάδα, ακολουθεί πιστά το πρόγραμμά της, αποφεύγοντας αγορές που θα μπορούσαν να «διογκώσουν» τον προϋπολογισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με δελτίο 4,5 ευρώ κέρδισε σχεδόν μισό εκατομμύριο - Έπιασε 14 στα 14

«Το κλειδί είναι ότι αγοράζω μόνο αντικείμενα από τη λίστα, οπότε αυτό με βοηθά να αποφύγω τις παρορμητικές δαπάνες. Είμαι πολύ προνοητική. Θα χορτάσω με το φαγητό μου και δεν χρειάζεται να ξοδέψω πολλά για να διασκεδάσω με τους φίλους μου. Έχω κατακτήσει την τέχνη του να είμαι απίστευτα κοινωνική, να έχω μια καταπληκτική ζωή εκτός δουλειάς και επίσης είμαι καλή στο να εξοικονομώ χρήματα. Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο βρήκα την εσωτερική μου ψυχική ισορροπία είναι ότι συνειδητοποίησα ότι είναι οι στιγμές με τους φίλους μου είναι οι σημαντικότερες από όλες» κατέληξε.