Όλα τα ρεκόρ αναμένεται να σπάσουν οι φανέλες του Μέσι σε δημοπρασία

Έξι από τις φανέλες του GOAT (Greatest of All Time), του ποδοσφαιριστή της πρωταθλήτριας Αργεντινής, Μέσι από τον αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA βγαίνουν σε δημοπρασία και αναμένεται να πιάσουν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια.
Όλα τα ρεκόρ αναμένεται να σπάσουν οι φανέλες του Μέσι σε δημοπρασία

Ο οίκος Sotheby’s ανακοίνωσε την πώληση του σετ από έξι φανέλες που φορούσε ο αστέρας του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ. Το σετ—που φορέθηκε στον τελικό, στον ημιτελικό, στον προημιτελικό, στον γύρο των 16 και στους βασικούς αγώνες της φάσης των ομίλων — θα προσφερθεί σε μια αποκλειστική δημοπρασία που ανοίγει για προσφορές στις 30 Νοεμβρίου.

Ο οίκος πιστεύει ότι το σετ είναι «θα γίνει η πιο πολύτιμη συλλογή αθλητικών αναμνηστικών σε δημοπρασία». Εάν μάλιστα η πώληση ξεπεράσει την εκτίμησή της-των 10 εκατ. δολαρίων- τότε οι φανέλες θα γίνουν τα πιο ακριβά αθλητικά αναμνηστικά ποδοσφαίρου που πουλήθηκαν σε δημοπρασία, ξεπερνώντας τη φανέλα του «Hand of God» του Ντιέγκο Μαραντόνα που πουλήθηκε για 9,3 εκατομμύρια δολάρια από τον οίκο Sotheby's τον Μάιο του 2022 καθώς και τη φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από τους Τελικούς του NBA το 1998 που πουλήθηκε για 10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οι φανέλες που έφεραν το όνειρο πιο κοντά

Οι έξι λευκές και γαλάζιες φανέλες του Μέσι για την Αργεντινή βγαίνουν σε δημοπρασία από την αθλητική startup AC Momento με έδρα τις ΗΠΑ. Μέρος των εσόδων από την πώληση θα διατεθεί στο Νοσοκομείο Παίδων Sant Joan de Deu Barcelona με την υποστήριξη του Ιδρύματος Leo Messi, για να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες.

Πριν από ένα χρόνο, ο Μέσι -ο οκτώ φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας- πρωταγωνίστησε στην έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 στο Κατάρ. Πέντε δισεκατομμύρια άνθρωποι φέρονται να συντονίστηκαν για να τον παρακολουθήσουν να παίζει κατά τη διάρκεια ενός μήνα στο στάδιο Lusail της Ντόχα, ελπίζοντας ότι θα εξασφάλιζε τον πρώτο τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της χώρας του μετά από 36 χρόνια. Στις 18 Δεκεμβρίου, η Αργεντινή αντιμετώπισε την Γαλλία στον τελικό, παίρνοντας το κύπελλο σε έναν συναρπαστικό αγώνα που έληξε με νίκη 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Μέσι σημείωσε δύο γκολ, κερδίζοντας για τον εαυτό του τον τίτλο ως Man of the Match.

Σε μια δήλωση μετά τον αγώνα, είπε «Το ονειρεύτηκα τόσες φορές, το ήθελα τόσο πολύ που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω». Η υποβολή προσφορών για τις φανέλες του Μέσι ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου. Ο οίκος Sotheby's θα φιλοξενήσει επίσης μια δωρεάν έκθεση με τις φανέλες στη Νέα Υόρκη από την ημερομηνία έναρξης των προσφορών έως τις 14 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ