Vespro: Ο ιταλικός «δαίμονας» ήρθε για να ταράξει τα νερά

Μπορεί κάποιος να δαμάσει τα πελώρια κύματα; Ναι αν είναι ο «δαίμονας» που ακούει στο όνομα Vespro.
Vespro: Ο ιταλικός «δαίμονας» ήρθε για να ταράξει τα νερά

Ο «δαίμονας των θαλασσών» είναι ο χαρακτηρισμός που αποδόθηκε στο νέο σκάφος των ιταλικών ναυπηγείων, Centouno Navi.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του σε συνδυασμό με τις αξεπέραστες ταχύτητες έχουν ήδη καταστήσει το Vespro, το νο 1 αντικείμενο πόθου όσων αγαπούν την έκρηξη αδρεναλίνης.

Το 17 μέτρων σκάφος έχει σχεδιαστεί για να τρέχει γρήγορα, πράγμα που ήδη διαπίστωσαν όσοι δοκίμασαν να πιάσουν το τιμόνι του από λευκό δέρμα καθώς το κοντέρ έδειξε 65 mph, χάρη στις δύο μηχανές MAN V8 1.200 HP.

Ο «δαίμονας» αγαπά την πολυτέλεια

Ο θαλάσσιος «δαίμονας» ωστόσο, δεν στερείται ανέσεων. Καθισμένος αναπαυτικά στις δερμάτινες πολυθρόνες του οδηγού ή απλά ως επιβάτης μπορεί κανείς να διαπιστώσει πως η ταχύτητα όταν συνδυάζεται με την πολυτέλεια μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τον ενθουσιασμό.

Εικόνα

Ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες, το σύστημα ήχου αποδίδει με κρυστάλλινη καθαρότητα τη μουσική της επιλογής μας ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αποτελεί και ο εξωτερικός σχεδιασμός του που θυμίζει σκάφος από το Star Wars…

Η ταχύτερη επιτάχυνση που του επιτρέπει σχεδόν να γλιστρά πάνω στα κύματα, είναι και ο λόγος που σχεδόν κανείς από τους επισκέπτες που το δοκίμασαν στις Κάννες, δεν χρειάστηκε να πιει τον διπλό εσπρέσο που σέρβιραν μετά τη δοκιμή.

Γιατί ο «δαίμονας» ξέρει καλά πως να εκτοξεύει την αδρεναλίνη στα ύψη και χωρίς τη βοήθεια καφέ...