Η κατεστραμμένη Lamborghini από τον «Λύκο της Wall Street» μπορεί να πουληθεί μέχρι και για 2 εκατομμύρια δολάρια

Το αυτοκίνητο που προφανώς δεν μπορεί να οδηγηθεί, θεωρείται «θρυλικό» χάρη στη συμμετοχή του στην ταινία με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντι Ντι Κάπριο.
Η κατεστραμμένη Lamborghini από τον «Λύκο της Wall Street» μπορεί να πουληθεί μέχρι και για 2 εκατομμύρια δολάρια

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που πωλούνται σε δημοπρασίες και δεν θα οδηγηθούν ποτέ, επειδή θα μπουν αμέσως σε κάποια έκθεση. Υπάρχουν κι άλλα, όπως η Lamborghini Countach που είδαμε στον «Λύκο της Wall Street», που δεν θα οδηγηθούν επειδή απλά δεν είναι λειτουργικά.

Διαβάστε ακόμη: Sól: Ένα βιώσιμο super yacht που «καταναλώνει» ήλιο

Το κατεστραμμένο supercar, το οποίο είναι ένα από τα πολλά «θύματα» του Τζόρνταν Μπέλφορντ, του χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην αμφιλεγόμενη κινηματογραφική ταινία, θα πωληθεί από τον οίκο Bonham's μέσα στον Νοέμβριο σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι.

Εικόνα

Μπορεί το αυτοκίνητο να μην μπορεί να οδηγηθεί, αλλά σίγουρα αυτό δεν θα εμποδίσει κάποιον να ανταποκριθεί στην επταψήφια εκτίμηση του οίκου δημοπρασιών. Ακόμα και αν δεν έχετε παρακολουθήσει την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε που πραγματεύεται την απληστία της Wall Street κατά τις δεκαετίες του 1980 και του '90, όλο και κάπου θα έχετε δει την εικόνα της ολόλευκης Countach.

Στην πιο διάσημη σκηνή με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο μεθυσμένος Ντι Κάπριο παλεύει να μπει στη Lamborghini και να την οδηγήσει μέχρι το σπίτι του, πραγματοποιώντας μια σειρά από εξωφρενικές πτώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Το αυτοκίνητο εμφανίζεται ξανά μετά από λίγο στην ταινία, αλλά το βλέπουμε εντελώς κατεστραμμένο.

Η Countach που θα βγει σε δημοπρασία χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα των περισσότερων σκηνών της ταινίας, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Κατασκευάστηκε το 1989, ενώ έχει έναν κινητήρα V-12 5,2 λίτρων. Παρά το γεγονός ότι είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση, ο οίκος Bonham's αναμένει ότι η Countach του Λύκου της Wall Street, την οποία αποκαλεί «χρονοκάψουλα της υπερβάλλουσας ακολασίας της εποχής», θα πουληθεί από 1,5 έως 2 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης On the Grid στις 25 Νοεμβρίου πριν από το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Αν αυτό σας φαίνεται πολύ μεγάλο ποσό για ένα αυτοκίνητο που δεν μπορείτε να οδηγήσετε, το εφεδρικό Countach της ταινίας θα πωληθεί από τον οίκο Sotheby's δύο εβδομάδες αργότερα στη Νέα Υόρκη. Αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο είναι πλήρως λειτουργικό, αναμένεται επίσης να πωληθεί για 1,5 έως 2 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ