«Ο Λύκος της Wall Street»: Η κατάλευκη Lamborghini Countach από τη θρυλική ταινία οδεύει σε δημοπρασία

H κατάλευκη Lamborghini Countach του '89 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Ο Λύκο της Wall Street» του Μάρτιν Σκορτσέζε βγαίνει σε δημοπρασία. Το αυτοκίνητο αναμένεται να πουληθεί πάνω από 700.000 δολάρια καθώς αποτελεί ούτως ή άλλως σπάνιο μοντέλο.
«Ο Λύκος της Wall Street»: Η κατάλευκη Lamborghini Countach από τη θρυλική ταινία οδεύει σε δημοπρασία

Αν υπάρχει μια πόλη που βρίθει από ιστορίες αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων, αυτή είναι αδιαμφισβήτητα η Νέα Υόρκη. Προσφέροντας γόνιμο έδαφος για να κυνηγήσει κανείς φήμη και πλούτο, η αμερικανική μητρόπολη αποτέλεσε το κατάλληλο πεδίο δράσης για ανθρώπους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άφησαν το δικό τους ίχνος στη σύγχρονη ιστορία.

Διαβάστε ακόμα: Nationales Automuseum - Το νεότερο μουσείο στον πλανήτη είναι μια ιδιωτική συλλογή 150 σπάνιων αυτοκινήτων

Μερικοί από αυτούς δάγκωσαν τόσο βαθιά το «Μεγάλο Μήλο» που σκηνοθέτες όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε έκαναν ταινία την ιστορία τους. Το 2013, στον «Λύκο της Wall Street», ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ενσάρκωσε τον Τζόρνταν Μπέλφορτ φέρνοντας στη μεγάλη οθόνη την (κυρίως παράνομη) άνοδό του στο χρηματοοικονομικό στερέωμα των ΗΠΑ αλλά και την τελική του πτώση.

Ένα από τα πιο διάσημα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία ήταν και η κατάλευκη Lamborghini Countach του '89. Αν και το αυτοκίνητο έπρεπε δυστυχώς να καταστραφεί για την τελευταία πράξη, ένα δεύτερο ίδιο μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στην παραγωγή παραμένει άθικτο και οδεύει προς τη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby's που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο.

Εικόνα

Μπορεί κανείς να παρατηρήσει τη Lamborghini Countach που δημοπρατείται, στη σκηνή όπου ο Ντι Κάπριο (υπό την επήρεια μεγάλης δόσης ναρκωτικών) προσπαθεί απεγνωσμένα να μπει στο αυτοκίνητο και να οδηγήσει. Τελικά, καταφέρνει να ξεκινήσει το αυτοκίνητο, αλλά δεν του παίρνει πολύ για να το καταστρέψει. Για την ιστορία, και προς απογοήτευση όλων, το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για να γυριστεί η σκηνή ήταν αληθινό.

Πέρα από την κινηματογραφική της μαγεία, η λευκή 25th Anniversary Edition Lamborghini Countach αποτελεί ούτως ή άλλως σπάνιο μοντέλο, καθώς παρόμοια κομμάτια έχουν ήδη υψηλές τιμές. Ένα από αυτά, μάλιστα, πουλήθηκε για 670.000 δολάρια μόλις τον περασμένο μήνα, ποσό που δίνει μια ιδέα για το ύψος της τιμής που αναμένεται να πιάσει στη δημοπρασία το διάσημο «αδερφάκι» του.

Εικόνα

Η Lamborghini Countach του «Λύκου της Wall Street» δημοπρατείται στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου ως μέρος της εκδήλωσης «Luxury Week 2023». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα του RM Sotheby's.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ