Αυτό είναι το πιο πολυπόθητο ρολόι στον κόσμο: Τι ψάχνουν περισσότερο οι συλλέκτες

Νέα έρευνα φέρνει στο φως ενδιαφέροντα στοιχεία για το ρολόι που επιθυμούν όσο τίποτε άλλο να προσθέσουν στη συλλογή τους οι συλλέκτες. Κι όμως δεν είναι Rolex.
Αυτό είναι το πιο πολυπόθητο ρολόι στον κόσμο: Τι ψάχνουν περισσότερο οι συλλέκτες

Νέα και αρκετά ενδιαφέροντα αποτελέσματα φέρνει στο φως μια νέα έρευνα που έκανε η ιστοσελίδα Watch Pilot, προκειμένου να καταλάβει καλύτερα τις προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με πολυτελή αντικείμενα και διάσημους οίκους. Πιο συγκεκριμένα, ανέλυσε τις αναζητήσεις της Google για μερικά από τα πιο ακριβά και πολυτελή αξεσουάρ και αντικείμενα, ανάμεσά τους και τα ρολόγια.

Διαβάστε ακόμη: Η έπαυλη της Έλεν ντε Τζενέρις στην Καλιφόρνια πωλείται για σχεδόν 50 εκατ.

Από την έρευνα φάνηκε πως το πιο διάσημο ρολόι και αυτό που θέλουν οι περισσότεροι εκεί έξω να κάνουν δικό τους (5.354.000 αναζητήσεις) είναι το Speedmaster της Omega. Στον κόσμο της ωρολογοποιίας η συγκεκριμένη εταιρεία είναι συνώνυμη με την αριστεία.

Αν κι έχει δημιουργήσει μια σειρά από εμβληματικά ρολόγια, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η πιο σημαντική συνεισφορά της ήρθε με την εισαγωγή της συλλογής Speedmaster, το 1957.

Το Omega Speedmaster είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των συλλεκτών ρολογιών, κυρίως επειδή ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας. Μάλιστα, είναι και λίγο πιο οικονομικό από το Rolex Datejust, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με ελάχιστη διαφορά (5.236.000 αναζητήσεις), κάτι που μπορεί να το κάνει πιο ελκυστικό για τους συλλέκτες.

Η Omega έχει επίσης το Seamaster (4,9 εκατομμύρια αναζητήσεις) στην πρώτη τριάδα, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή παρουσία της Omega στην αγορά. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ρολόγια που βλέπουμε στη λίστα, στην τέταρτη θέση είναι το Cartier Santos, ενώ την πεντάδα κλείνει το Patek Philippe Nautilus.

Εικόνα
Πηγή Watch Pilot

Φαίνεται επίσης ότι οι πολίτες της Ελβετίας θέλουν περισσότερο να αγοράσουν ένα νέο καλό ρολόι, με 10.843 αναζητήσεις ανά 100.000 άτομα και πάνω από 950.000 αναζητήσεις συνολικά.Τα τρία πιο επιθυμητά μοντέλα ρολογιών στη χώρα περιλαμβάνουν τα Omega Speedmaster, Rolex Datejust και Cartier Santos.

Στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονται οι σκανδιναβικές χώρες Δανία, Νορβηγία και Σουηδία, αντίστοιχα. Το πιο περιζήτητο ρολόι και στις τρεις χώρες είναι το Omega Seamaster, με 337.400 αναζητήσεις συνολικά.

Αν μιλήσουμε καθαρά για μάρκες ρολογιών, εκεί η Rolex είναι μια κατηγορία από μόνη της, με σχεδόν 51 εκατομμύρια αναζητήσεις ετησίως, γεγονός που δείχνει τη διαρκή γοητεία και τη δύναμή της στην αγορά. Η Cartier είναι δεύτερη, αλλά υστερεί σημαντικά σε σχέση με τη Rolex, με 28,9 εκατομμύρια αναζητήσεις.

Τέλος, η Garmin, η οποία είναι γνωστή για τα smartwatches, εξασφαλίζει την τρίτη θέση με 24 εκατομμύρια αναζητήσεις, γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για λειτουργικά και στιλάτα έξυπνα ρολόγια.