Η έπαυλη της Έλεν ντε Τζενέρις στην Καλιφόρνια πωλείται για σχεδόν 50 εκατ.

Η έπαυλη της Έλεν ντε Τζενέρις στην Καλιφόρνια πωλείται για σχεδόν 50 εκατ.

Μπορεί να έγινε γνωστή για το ταλέντο της στην παρουσίαση ψυχαγωγικών εκπομπών, όμως η Έλεν Ντε Τζένερις έχει και ένα άλλο-αρκετά προσοδοφόρο ταλέντο: το real estate.

Η πολυτάλαντη παρουσιάστρια, εδώ και χρόνια αγοράζει πολυτελή και ιδιαίτερα ακριβά σπίτια, τα οποία και ανακαινίζει εκ βάθρων διπλασιάζοντας την αξία τους. Λίγο καιρό μετά την αγορά τους, τα πουλά σε σχεδόν διπλάσια τιμή αυξάνοντας κατά πολύ τα μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό της.

Κάτι τέτοιο έγινε και με την έπαυλη στην περιοχή Μοντεσίτο της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια, την οποία και αγόρασε τον Ιούνιο και μερικούς μήνες μετά την πλήρη ανακαίνισή της ήδη ψάχνει για αγοραστή.

Η έπαυλη που θυμίζει ιταλικό παλάτσο

Η εντυπωσιακή έπαυλη χτίστηκε το 1919 και βρίσκεται σε μια καταπράσινη έκταση 8 στρεμμάτων. Αποτελείται από 6 μοναδικά σπιτάκια συμπεριλαμβανομένης της κύριας κατοικίας, δύο ξενώνων, μιας αίθουσας μπιλιάρδου, ενός στούντιο τέχνης και του γραφείου του προσωπικού.

Με εκπληκτική θέα τόσο στον Ειρηνικό Ωκεανό όσο και στα γύρω βουνά, το σπίτι των 11.530 τ.μ. συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό κελάρι κρασιών, πισίνα, γήπεδο τένις, ιδιωτικούς κήπους και αμπελώνα chardonnay.

Θυμίζοντας ιταλικό παλάτσο, η έπαυλη στο Μοντεσίτο καλωσορίζει τους επισκέπτες από μια ιδιωτική πύλη σε ένα δρόμο γεμάτο με ελαιόδεντρα. Τα δωμάτια του σπιτιού οδηγούν όλα στην εσωτερική αυλή χαρίζοντας στους χώρους άπλετο φυσικό φως ενώ η καλοσχεδιασμένη κουζίνα προσφέρει ανεμπόδιστη θέα σε μια αιωνόβια βελανιδιά.

NA
Photo: Eric Foote

Τα επίσημα γεύματα φιλοξενούνται στην οκταγωνική τραπεζαρία ενώ υπάρχει και δωμάτιο πολυμέσων με μηχανήματα της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας που οδηγεί σε μια βεράντα-όαση. Η αρχιτεκτονική της πισίνας και του spa είναι εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο προσφέροντας μοναδική αίσθηση χαλάρωσης.

Πωλείται στη διπλάσια τιμή της αγοράς του

Το σπίτι έχει ήδη ανατεθεί προς πώληση στην Ρόμπιν Ρίσκιν της Riskin Partners Estate Group και η τιμή του ανέρχεται στα 46,5 εκατομμύρια δολάρια-διπλάσια από την τιμή αγοράς του.

Άλλωστε, η πρώην παρουσιάστρια ενός από τα πιο επιτυχημένα talk show της Αμερικής είχε και στο παρελθόν αγοράσει και πουλήσει αρκετά ακίνητα στην περιοχή διπλασιάζοντας την αξία πώλησής τους.

«Αυτό που κάνει την Έλεν τόσο μοναδική είναι ότι επικεντρώνεται στην αποκατάσταση ιστορικών και ειδικών περιουσιακών στοιχείων αντί απλώς να τα γκρεμίσει και να χτίσει νέα», ανέφερε η Ρίσκιν στο PEOPLE σχολιάζοντας τα έργα ανακαίνισης της έπαυλης που διήρκεσαν 4 μήνες. «Έχει μάτι που εντοπίζει τα μοναδικά ακίνητα και η έπαυλη αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση!».