Πώς να ζήσετε μια καλύτερη ζωή στα 40 σας;

Πώς να ζήσετε μια καλύτερη ζωή στα 40 σας;

Και να που πατήσατε τα 40. Μια ηλικία στο «ανάμεσα». Όχι ακριβώς μικροί για να παρασύρεστε από τις τρέλες της νιότης αλλά ούτε και ηλικιωμένοι για να αποτραβηχτείτε στο περιθώριο. Τι κάνουμε λοιπόν, σε αυτή την ηλικία και κυρίως πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια ζωή γεμάτη οικονομική άνεση;

Το CNBC αναφέρει πως τα περισσότερα χρήματα ένας άνθρωπος τα κερδίζει στη ζωή του στις ηλικίες των 40 και των 50 ετών. Μήπως λοιπόν, πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη συγκυρία όχι μόνο ζώντας καλύτερα αλλά και σχεδιάζοντας ένα ασφαλέστερο μέλλον; Το gobankingrates.com δίνει τις λύσεις

Επενδύστε στην υγεία σας

Αν είστε υγιείς, μπορείτε να ζήσετε μια πιο «γεμάτη» και ενδεχομένως καλύτερη οικονομικά ζωή, αναφέρουν οι ειδικοί. Η οικονομική συντάκτρια, Τζούλι Ρέινς τονίζει «Η διατήρηση της καλής σας υγείας θα αποδώσει σημαντικά στο μέλλον καθώς θα έχετε πολύ λιγότερα έξοδα για γιατρούς, εξετάσεις και νοσηλείες. Παράλληλα, θα μπορείτε να αποδώσετε τα μέγιστα στη δουλειά σας ενώ θα μπορείτε με μεγαλύτερη σιγουριά να σχεδιάσετε και το μέλλον σας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Προετοιμαστείτε για το αναπάντεχο

Η εφηβεία αποτελεί παρελθόν (ευτυχώς). Το ίδιο και η πρώτη νιότη. Τώρα, στη μέση ηλικία, οι ευθύνες αλλά και οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές. Και καθώς πολλά μπορεί να συμβούν που θα θέσουν σε κίνδυνο την καθημερινότητά μας είναι συνετό να προνοήσουμε για ένα ποσό που θα έχουμε διαθέσιμο σε ώρα ανάγκης. «Αναπάντεχα γεγονότα, όπως μια απόλυση ή μια ασθένεια μπορεί να ανατρέψουν εντελώς τη ζωή μας μέσα σε μία στιγμή», αναφέρει η Μάρσι Κέκλερ, αντιπρόεδρος οικονομικής στρατηγικής της Ameriprise Financial. «Φροντίστε λοιπόν, να έχετε φροντίσει για ένα «μαξιλαράκι» χρημάτων που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτές τις δυσκολίες», τονίζει.

Ταξιδέψτε-πολύ και μακριά

Καλή η αποταμίευση για τις δύσκολες ώρες και η διατήρηση της καλής μας υγείας, αλλά ένας είναι ο τρόπος για να χαρείτε την ηλικία των 40. Και αυτός δεν είναι άλλος από τα ταξίδια. «Τα ταξίδια αποτελούν προτεραιότητα για τους 40ρηδες καθώς θέλουν να αποκτήσουν όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούν πριν γεράσουν. Όσοι διαθέτουν οικογένεια, θέλουν να ταξιδέψουν με τα παιδιά τους για να δημιουργήσουν μαζί τους όμορφες αναμνήσεις ενώ και όσοι είναι μόνοι ανυπομονούν να γυρίσουν τον πλανήτη για να γεμίσουν εικόνες. Επενδύστε στα ταξίδια γιατί έτσι θα έχετε και στόχο να εξοικονομήσετε χρήματα-για το επόμενο ταξίδι-και η ζωή σας θα μπει σε μια τροχιά όχι μόνο οικονομικής επιτυχίας αλλά και εκπλήρωσης των σημαντικών μας στόχων στη ζωή», τονίζει ο Ράιαν Ίνμαν, οικονομικός αναλυτής.

Ξεκινήστε να προγραμματίζετε το πλάνο της συνταξιοδότησής σας

Πλέον η ενημέρωση είναι το όπλο μας. Δεν ανήκουμε στις παλιότερες γενιές που δεν γνώριζαν τίποτα για το οικονομικό τους μέλλον και δεν επένδυαν σε αυτό. «Με τη συνταξιοδότηση να έρχεται σε περίπου 2 δεκαετίες, οι 40ρηδες έχουν πια μια ξεκάθαρη εικόνα για τα μελλοντικά τους οικονομικά πλάνα», αναφέρει η Κέκλερ. Συμβουλευτείτε έγκαιρα έναν εργατολόγο, συζητήστε μαζί του το συνταξιοδοτικό σας πλάνο και δρομολογήστε όλες εκείνες τις αλλαγές που θα αυξήσουν τη σύνταξή σας (εξαγορά προϋπηρεσίας, αύξηση εισφορών κλπ). Ο μελλοντικός σας εαυτός, θα σας ευγνωμονεί.