Honda Motocompo: Ρετρό νοσταλγία και διασκέδαση σε ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ που μεταμορφώνεται σε βαλίτσα

Η Honda παρουσιάζει μια νοσταλγική επανέκδοση του πτυσσόμενου σκούτερ Motocompo της δεκαετίας του '80. Κουβαλώντας μια μεγάλη δόση ρετρό και διασκέδασης, το ηλεκτρικό πλέον όχημα αναδιπλώνεται σε μια βαλίτσα και προτείνεται για αστικές μετακινήσεις και σύντομες διαδρομές.
Honda Motocompo: Ρετρό νοσταλγία και διασκέδαση σε ένα νέο ηλεκτρικό σκούτερ που μεταμορφώνεται σε βαλίτσα

Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν της τεχνολογίας, διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι πέρα από τα συστήματα και τις ηλεκτρικές συσκευές που έφεραν πραγματική επανάσταση στη ζωή μας –π.χ. το διαδίκτυο ή τα smartphones-, ο 20ος αιώνας ήταν γεμάτος από περίεργες εφευρέσεις και αλλόκοτα gadget που υπόσχονταν ευκολία με έναν μάλλον διασκεδαστικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα: Hestia - Η νέα συσκευή της Vaonis μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε smartphone σε τηλεσκόπιο υψηλής ποιότητας

Το Motocompo της Honda ήταν ένα από αυτά: μια μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ σε μια βαλίτσα που πρόσφερε έναν συμπαγή και ελαφρύ τρόπο μετακίνησης. Και καθώς η μόδα σήμερα επιτάσσει την επικαιροποίηση των vintage, η ιαπωνική μάρκα δεν έχασε την ευκαιρία να ανακοινώσει μια νέα έκδοση αυτής της «καινοτομίας» της δεκαετίας του '80.

Περισσότερο σαν μια νοσταλγική αναβίωση παρά ως μια ρεαλιστική λύση, το νέο Motocompacto έρχεται κουβαλώντας πρωτίστως μια μεγάλη δόση ρετρό και διασκέδασης, και σε δεύτερο επίπεδο μια κάποια ευκολία στη διαδικασία.

Ενώ το αρχικό Motocompo, το οποίο κατασκευάστηκε μόνο από το 1981 έως το '83, λειτουργούσε με έναν δίχρονο κινητήρα 49 κυβικών, αυτό το νέο σκούτερ διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 6,8 Ah με μέγιστη απόδοση 490 W, τελική ταχύτητα 24 χλμ./ώρα και αυτονομία περίπου 20χλμ. με φόρτιση 3,5 ωρών.

Εικόνα

Αναδιπλούμενο σε μια βαλίτσα μέγεθος περίπου 73 x 53 x 10 εκατοστών, το ηλεκτρικό Motocompacto είναι ομολογουμένως μια καλοσχεδιασμένη έκδοση με μηδενικές εκπομπές ρύπων, την οποία η Honda στοχεύει να πλασάρει ως λύση για αστικές μετακινήσεις αλλά και σύντομες διαδρομές εντός μεγάλων εγκαταστάσεων όπως πανεπιστημιουπόλεις, λιμάνια, κλπ.

Ωστόσο, το μάλλον μεγάλο συνολικό βάρος του (άνω των 41 κιλών), ίσως να αποτελέσει ένα αμφιλεγόμενο σημείο για πολλούς χρήστες που δεν έχουν καμιά όρεξη να το κουβαλάνε. Από την άλλη, ίσως είναι σκληρό το να αφήσουμε αυτή τη λεπτομέρεια να χαλάσει την ωραία εικόνα.

Όσοι λοιπόν θεωρούν ένα τέτοιο ηλεκτρικό όχημα ως αναβάθμιση σε σχέση π.χ. με το ηλεκτρικό πατίνι τους, μπορούν να αποκτήσουν ένα Motocompo στην τιμή των 950 περίπου ευρώ, μόλις ανοίξουν οι προπαραγγελίες στον ιστότοπο της Honda, τον Νοέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ