Hestia: Η νέα συσκευή της Vaonis μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε smartphone σε τηλεσκόπιο υψηλής ποιότητας

Με το Hestia της εταιρείας Vaonis, μπορείτε να μετατρέψετε την έξυπνη συσκευή σας σε τηλεσκόπιο λήψης φωτογραφιών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η συσκευή είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σας επιτρέπει να τραβήξετε μεγεθυμένες φωτογραφίες αντικειμένων στον νυχτερινό ουρανό.
Hestia: Η νέα συσκευή της Vaonis μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε smartphone σε τηλεσκόπιο υψηλής ποιότητας

Πόσες φορές έχετε αποπειραθεί να τραβήξετε με το smartphone σας μια φωτογραφία την πανσέληνο; Όσες φορές κι αν προσπαθήσατε, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν ήταν αυτό που είχατε κατά νου. Για να το πούμε αλλιώς, οι ενσωματωμένες κάμερες στα κινητά μας δεν έχουν σχεδιαστεί για να φωτογραφίζουν ένα απίστευτα φωτεινό (και μακρινό) αντικείμενο που περιβάλλεται από απόλυτο σκοτάδι.

Διαβάστε ακόμα: Θα τα ζήλευε και ο James Bond - Αυτά είναι τα κορυφαία gadgets της αγοράς αυτή τη στιγμή

Από την άλλη, αν διαθέτατε μια κάμερα με τηλεφακό και κάποιες πιο εξειδικευμένες ρυθμίσεις, οι φωτογραφίες σας θα ήταν σίγουρα καλύτερες. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε ένα μηχάνημα ειδικά σχεδιασμένο για να τραβήξετε μεγεθυμένες φωτογραφίες αντικειμένων στον νυχτερινό ουρανό χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε μια κάμερα πολλών χιλιάδων ευρώ για να το κάνετε; Με το Hestia της εταιρείας Vaonis, μπορείτε να μετατρέψετε την έξυπνη συσκευή σας σε τηλεσκόπιο λήψης φωτογραφιών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης εκστρατείας στο Kickstarter για το εξαιρετικά συμπαγές και προσιτό τηλεσκόπιο Vespera το 2020, η Vaonis έχει τώρα μια άλλη εναλλακτική λύση στα υψηλής τεχνολογίας και ακριβά τηλεσκόπια.

Εικόνα

Με μέγεθος και βάρος ενός μέσου σχολικού βιβλίου, το Hestia τοποθετείται πάνω από το παρεχόμενο τρίποδο και διαθέτει (κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) οπτικό σχέδιο με έξι φακούς και οπτικό ζουμ 25x που λειτουργεί παράλληλα με τον φακό του τηλεφώνου σας για τη λήψη και προβολή αντικειμένων στον ουρανό, μέρα ή νύχτα.

Εικόνα

Είναι πραγματικά το πρώτο στο είδος του και απλούστατο στη χρήση. Απλώς αγγίζετε την εφαρμογή Gravity του Vaonis, η οποία, μεταξύ άλλων, σας βοηθά να αναζητήσετε αστέρια, αστερισμούς και πλανήτες. Στη συνέχεια, γυρίζετε το Hestia προς τον στόχο σας και τοποθετείτε το τηλέφωνό σας επάνω του.

Εικόνα

Σε έναν κόσμο τα παλιότερα μοντέλα smartphone απαξιώνονται γρήγορα προς όφελος των νέων, το Hestia έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικό στις μελλοντικές εξελίξεις. Τα εξαρτήματα που στηρίζουν το smartphone σας στην επιφάνεια της συσκευής προσαρμόζονται εύκολα με μαγνήτες, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε σχεδόν οποιοδήποτε μοντέλο.

Όσο για το κόστος της συσκευής σε σύγκριση με ένα τηλεσκόπιο υψηλής τεχνολογίας, το Hestia είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε πρώιμη τιμή μόλις 189 δολαρίων στο Kickstarter. Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται έως τις 17 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ