Belvedere 10: Η νέα βότκα είναι προϊόν μονοποικιλιακής βιολογικής σίκαλης από ένα και μοναδικό χωράφι

Μια νέα έκδοση βότκας μόλις παρουσίασε η Belvedere. Η Belvedere 10 είναι μια βότκα πολυτελείας, αποτέλεσμα μίας και μοναδικής συγκομιδής βιολογικής σίκαλης που καλλιεργήθηκε σε ένα και μοναδικό αγρόκτημα και αποστάχθηκε τέσσερις φορές στο αποστακτήριο του Żyrardów της Πολωνίας.
Belvedere 10: Η νέα βότκα είναι προϊόν μονοποικιλιακής βιολογικής σίκαλης από ένα και μοναδικό χωράφι

Στο χώρο των αλκοολούχων ποτών, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Belvedere έχει ήδη καταφέρει κάτι σημαντικό: να κάνει τη βότκα συναρπαστική. Σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρεία επιχειρεί να ανεβάσει τον πήχη ακόμη παραπάνω, παρουσιάζοντας μια νέα έκδοση του ποτού που ονομάζεται Belvedere 10 και είναι μια βότκα πολυτελείας από ένα μόνο κτήμα, η οποία που ξεκουράστηκε για σχεδόν ένα χρόνο πριν εμφιαλωθεί σε ένα μπουκάλι που μοιάζει με μονόλιθο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Snoop Dogg επενδύει στον κόσμο του κρασιού και μας συστήνει τις δύο ετικέτες του

Για τους λίγους που ακόμη δεν τη γνωρίζουν, η Belvedere είναι μια πολωνική μάρκα βότκας που ανήκει στον όμιλο πολυτελών brand LVMH, την ίδια μητρική εταιρεία των αποστακτηρίων σκωτσέζικου ουίσκι Ardbeg και Glenmorangie. Η ηλικία της φίρμας ξεπερνά τον έναν αιώνα και η νέα έκφραση 10 έχει σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στον τρόπο παρασκευής της βότκας, που χρονολογείται από το 1910.

Η Belvedere 10 είναι αποτέλεσμα μίας και μοναδικής συγκομιδής σίκαλης που καλλιεργήθηκε σε ένα και μοναδικό αγρόκτημα, και για την παραγωγή της χρησιμοποιήθηκε μια διαδικασία 10 βημάτων. Η ποικιλία σίκαλης είναι η βιολογική Dankowskie Diamond Rye που καλλιεργείται στο κτήμα Bartężek στην Πολωνία, η συγκομιδή της οποίας πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο μετά τη φύτευσή της, τον Αύγουστο.

Εικόνα

Το ποτό αποστάχθηκε τέσσερις φορές στο αποστακτήριο του Żyrardów της Πολωνίας, διηθήθηκε μέσω κυτταρίνης και τελικά ξεκουράστηκε για 10 μήνες σε χαλύβδινα δοχεία πριν από την εμφιάλωση. «Η Belvedere 10 στηρίζεται σε χαλύβδινα δοχεία και όχι σε βαρέλια», εξήγησε ο παγκόσμιος πρεσβευτής της μάρκας Mike Foster στον ιστότοπο Robb Report. «Το κλειδί εδώ δεν είναι να προσδώσουμε νέα γεύση. Αντίθετα, αφού αποσταχθεί, η μοναδική μας συνταγή ξεκουράζεται για 10 μήνες για να παντρευτεί αρμονικά, να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί η υφή, η γεύση και η απαλότητα στην τελειότητα».

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο της Belvedere 10 είναι, φυσικά, το μπουκάλι στο οποίο φιλοξενείται. Υπάρχουν δέκα επίπεδα σχεδίασης, για να αποδοθούν τα σχήματα διαμαντιών που παραπέμπουν στην ποικιλία σίκαλης Diamond Rye που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή της βότκας.

Εικόνα

«Αιχμαλωτίζοντας την ακατάσχετη, ασυμβίβαστη διάθεση της σύγχρονης κουλτούρας, η Belvedere 10 και το εκπληκτικό μπουκάλι της είναι απλοϊκά στην καθαρότητά τους, αλλά αρχιτεκτονικά θαυμάσια», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Francois Xavier Desplancke. «Από το χωράφι στο μπουκάλι, το σπάνιο βιολογικό Diamond Rye λάμπει σε κάθε βήμα πίσω από τη δημιουργία αυτού του πλούσιου υγρού».

Οι γευστικές νότες σύμφωνα με τη φίρμα τη μάρκα περιλαμβάνουν μια κρεμώδη αίσθηση στο στόμα με νότες μελιού, καραμέλας και πράσινου καφέ στον ουρανίσκο, ακολουθούμενο από ένα τελείωμα μαύρης σοκολάτας και πραλίνας. Η Belvedere 10 είναι ήδη διαθέσιμη σε επιλεγμένες κάβες σε τιμή που κυμαίνεται περίπου στα 220 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο ποτό μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Belvedere.