Polaroid I-2 Instant Camera: Η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει τον καλύτερο φακό στην ιστορία της θρυλικής φίρμας

Σε μια προσπάθεια να αγκαλιάσει τις ατέλειες και να συνδυάσει το παρελθόν με το παρόν, η Polaroid μόλις παρουσίασε την I-2 Instant Camera: μια φωτογραφική μηχανή με φιλμ, εξοπλισμένη με τον πιο εξελιγμένο φακό της φίρμας, χειροκίνητα χειριστήρια και συνδεσιμότητα Bluetooth.
Polaroid I-2 Instant Camera: Η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει τον καλύτερο φακό στην ιστορία της θρυλικής φίρμας

H ευελιξία που προσφέρει η τεχνολογία της ψηφιακής φωτογραφίας δεν χωρά καμιά αμφισβήτηση. Από τη μετάβαση των φωτογραφικών μηχανών από το φιλμ στις ψηφιακές πλάτες μέχρι την κορυφαία ποιότητα κάμερας που είναι πλέον διαθέσιμη σε αρκετά smartphones, η τέχνη της φωτογραφίας απέκτησε νέους ορίζοντες και έγινε προσβάσιμη σε όλους.

Διαβάστε ακόμα: LEGO Walt Disney Tribute Camera - Το νέο σούπερ σετ είναι μια ρετρό κινηματογραφική κάμερα για τα 100 χρόνια Disney

Παρά την πλήρη επικράτηση του digital, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι σε αντίθεση με το ψηφιακό αποτύπωμα, η μαγεία της τυπωμένη φωτογραφίας, η φυσική αναπαράσταση μιας μνήμης, είναι δύσκολο να αντικατασταθεί.

Σίγουρα, ο μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης, ο υψηλότερος αριθμός pixel και μια σειρά από άλλες δυνατότητες κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα, αλλά όπως και η αναβίωση του βινυλίου, έτσι και οι συμβατικές κάμερες με φιλμ χαίρουν μιας νέας εκτίμησης.

Η Polaroid αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές φίρμες στον χώρο των παραδοσιακών φωτογραφικών μηχανών και είναι πιθανότατα ένα από τα πρώτα ονόματα που έρχονται στο μυαλό όταν η συζήτηση περιστρέφεται εκεί. Παρόλη, βέβαια, τη νοσταλγική αίγλη που την περιβάλλει, φαίνεται ότι η ίδια δεν επαναπαύεται στις δάφνες της.

Σε μια προσπάθεια να αγκαλιάσει τις ατέλειες και να συνδυάσει το παρελθόν με το παρόν, η Polaroid μόλις παρουσίασε την I-2 Instant Camera, μια φωτογραφική μηχανή με φιλμ εξοπλισμένη με εξελιγμένο φακό, χειροκίνητα χειριστήρια και συνδεσιμότητα Bluetooth.

Στο εσωτερικό, η Polaroid επιδεικνύει αυτό που η φίρμα ισχυρίζεται ότι είναι ο πιο ευκρινής φακός της μέχρι σήμερα, με ένα σύστημα τριών φακών μεγάλου διαφράγματος σχεδιασμένο σε συνεργασία με Ιάπωνες οπτικούς μηχανικούς.

Το σύστημα φακών χρησιμοποιεί αυτόματη εστίαση και LiDAR (ανίχνευση φωτός και εμβέλειας) για να κάνει αυτόματες ρυθμίσεις και να σας βοηθήσει σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Αυτή είναι επίσης η πρώτη στιγμιαία κάμερα Polaroid με ενσωματωμένα χειροκίνητα χειριστήρια, που διαθέτει σκόπευτρο και δυνατότητα χειροκίνητης επιλογής μεταξύ διαφορετικών λειτουργιών λήψης.

Η I-2 έρχεται επίσης με συνδεσιμότητα Bluetooth, ενώ η εφαρμογή Polaroid σάς παρέχει πρόσβαση με τηλεχειρισμό και δυνατότητα αναβάθμισης στο πιο πρόσφατο λογισμικό. Εάν θέλετε να προσθέσετε φακό, υπάρχει βάση σπειρώματος συμβατή με φίλτρα 49 mm και η κάμερα λειτουργεί με φιλμ i-Type 600 και SX-70. Αν και έχει μοντέρνα εμφάνιση, η σχεδίαση και η ποιότητα του φιλμ εξακολουθούν να έχουν αυτό το παλιό στυλ για το οποίο η Polaroid έγινε διάσημη.

Η Polaroid I-2 Instant Camera είναι τώρα διαθέσιμη στην τιμή των 700 ευρώ, με μια ποικιλία φιλμ για να διαλέξετε, όπως το πακέτο Summer Edition που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Polaroid.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ