LEGO Walt Disney Tribute Camera: Το νέο σούπερ σετ είναι μια ρετρό κινηματογραφική κάμερα για τα 100 χρόνια Disney

Με ένα σετ που αναπαριστά μια ρετρό κινηματογραφική μηχανή, με τρίποδο και ρολό φιλμ τιμά η LEGO τα 100 χρόνια της Disney. Η κατασκευή αποτελείται από 811 τουβλάκια και περιλαμβάνει μίνι φιγούρες του ίδιου του Γουόλτ Ντίσνεϊ, του Μίκi και της Μίνι, του Μπάμπι και του Ντάμπο.
LEGO Walt Disney Tribute Camera: Το νέο σούπερ σετ είναι μια ρετρό κινηματογραφική κάμερα για τα 100 χρόνια Disney

Η 16η Οκτωβρίου 2023 είναι μια ημερομηνία με ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία των κινηματογραφικών ταινιών και της ψυχαγωγίας. Σηματοδοτεί έναν απίστευτο αιώνα συγκλονιστικών, αξέχαστων εμπειριών που δημιουργήθηκαν από τον τιτάνα που ονομάζεται Disney. Για να τιμήσει αυτό το σημαντικό ορόσημο, η LEGO, ο κορυφαίος κατασκευαστής παιχνιδιών από τη Δανία, αποκάλυψε το κατάλληλο σετ: τη Walt Disney Tribute Camera.

Διαβάστε ακόμα: Disney Parks Around the World - VIP ταξίδι με ιδιωτικό τζετ σε όλα τα πάρκα της προσφέρει τώρα η Disney

Αυτή η ρετρό κινηματογραφική μηχανή, με τρίποδο και ρολό φιλμ, αποτυπώνει την ουσία του κινηματογραφικού ταξιδιού της Disney. Το σετ LEGO περιλαμβάνει επίσης μίνι φιγούρες του ίδιου του Walt Disney και τέσσερις από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του: τον Μίκi και τη Μίνι Μάους, τον Μπάμπι και τον Ντάμπο.

Με συνολικά 811 τουβλάκια, αυτό το σετ τιμά όχι μόνο τη Disney αλλά και την τεχνολογία της κάμερας που έπαιξε ζωτικό ρόλο στην καθιέρωση της εμβληματικής θέσης της εταιρείας.

Εικόνα

Η κάμερα Walt Disney Tribute είναι μια περίπλοκη κατασκευή με ύψος πάνω από 36 εκατοστά, πλάτος 21,5 και βάθος 17,8 εκατοστά. Διαθέτει ρυθμιζόμενα στελέχη στο τρίποδο, λεπτομερή φακό και περιστρεφόμενο βραχίονα που παραπέμπει στην εποχή του τα καρούλια του φιλμ περιστρέφονταν χειροκίνητα.

Το σετ περιλαμβάνει δύο καρούλια φιλμ τοποθετημένα στην κορυφή, που ενσωματώνουν τον αριθμό «100», σηματοδοτώντας την εκατονταετηρίδα της Disney. Επιπλέον, ένα κομμάτι φιλμ που ξεπροβάλλει από την κάμερα αποτυπώνει καρέ από 20 από τις πιο γνωστές ταινίες κινουμένων σχεδίων της χρυσής εποχής της Disney.

Εικόνα

Το σετ LEGO περιλαμβάνει επίσης μια σκηνοθετική κλακέτα, ένα σημαντικό εργαλείο στη διαδικασία δημιουργίας ταινιών. Η κλακέτα φιλοξενεί τις μίνι συνοδευτικές φιγούρες του σετ (τον Μίκυ, τη Μίνι και τον Γουόλτ Ντίσνεϊ, μαζί με τις φιγούρες των Μπάμπι και Ντάμπο) οι οποίες αντανακλούν την αρχή της εποποιίας της Disney.

Το σύνολο αποτίει επίσης φόρο τιμής σε μια από τις πρωτοποριακές εφευρέσεις της Disney: την κάμερα πολλαπλών επιπέδων η οποία χρησιμοποιήθηκε στη μικρού μήκους ταινία της Disney, «The Old Mill». Με τρεις «πλάτες» αποτύπωσης, αυτό το μοντέλο παρέχει μια ματιά στον μαγικό κόσμο των κινουμένων σχεδίων και αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Disney στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα.

Εικόνα

Η σχέση μεταξύ LEGO και Disney είναι πλούσια και βαθιά ριζωμένη, καθώς ξεκινά από το 1999, όταν η LEGO παρουσίασε σετ βασισμένα σε παραγωγές της Disney, ξεκινώντας από το Winnie the Pooh και το Toy Story. Με τα χρόνια, η συνεργασία επεκτάθηκε, ενσωματώνοντας πολυάριθμα franchise της Disney, όπως Star Wars, Marvel, Disney Princess, Frozen κ.ά.

Το σετ LEGO Walt Disney Tribute Camera διατίθεται για προπαραγγελία στα 109,99 ευρώ στον επίσημο ιστότοπο της LEGO.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ