Βασιλικό ταξίδι: Αυτές είναι οι 7 πιο εξωφρενικές business class θέσεις στις αεροπορικές εταιρείες

Προσωπικός μπάτλερ, σουίτες με τρία υπνοδωμάτια και γαστρονομική εμπειρία άλλου επιπέδου είναι μερικά μόνο από τα προνόμια που φέρνουν επανάσταση στα αεροπορικά ταξίδια.
Βασιλικό ταξίδι: Αυτές είναι οι 7 πιο εξωφρενικές business class θέσεις στις αεροπορικές εταιρείες

Τα τελευταία χρόνια, οι πτήσεις πρώτης θέσης στις αεροπορικές εταιρείες έχουν αλλάξει κατά πολύ. Οι ημέρες που η συγκεκριμένη εμπειρία περιελάμβανε απλώς ένα κάθισμα με περισσότερο χώρο έχουν περάσει και σήμερα η πολυτέλεια που μπορεί να συναντήσει κάποιος στις premium αεροπορικές εταιρείες μπορεί να συγκριθεί με τα καλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμη: «Flame»: Το νέο concept της Centrostiledesign είναι ένα από τα πιο επιθετικά γιοτ των τελευταίων ετών

Μάλιστα, μετά και την πανδημία του κορονοϊού, οι θέσεις αυτές γίνονται sold out πιο γρήγορα από ποτέ, καθώς οι επιβάτες δίνουν πλέον προτεραιότητα στην άνεση κατά τη διάρκεια των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Τι μπορεί κανείς να συναντήσει σε μια πολυτελή business class στον αέρα; Από προσωπικό μπάτλερ μέχρι εκλεκτό δείπνο με ακριβή σαμπάνια και χαβιάρι!

Etihad Airways, The Residence

Με τρία ξεχωριστά δωμάτια, το Residence είναι το πιο ευρύχωρο «διαμέρισμα» στον ουρανό. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες που ταξιδεύουν με την premium αυτή εμπειρία (που είναι ενσωματωμένη μόνο στα αεροσκάφη A380 της Ethad Airways) έχουν στη διάθεσή τους 11 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή με λίγα λόγια ένα μικρό διαμέρισμα! Σε αυτό περιλαμβάνεται ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι και μπάνιο. Ανέσεις όπως ιδιωτική υπηρεσία μπάτλερ, εξατομικευμένα μενού, λιμουζίνες με οδηγό και exclusive αίθουσες αναμονής στο αεροδρόμιο αποτελούν επίσης μέρος της εμπειρίας που προσφέρει η αεροπορική. Για να μπορέσει κάποιος, βέβαια, να ταξιδέψει με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να πληρώσει από 18.500 έως 35.000 ευρώ.

Singapore Airlines, Σουίτες Πρώτης Θέσης

A post shared by Kevin Avitia McLeod (@kmilesmcleod)

Αυτές τις σουίτες θα τις βρείτε αποκλειστικά στα αεροσκάφη A380 της Singapore Airlines και είναι συνολικής έκτασης 4.5 τετραγωνικών μέτρων. Μέσα υπάρχει μια περιστρεφόμενη ανακλινόμενη καρέκλα και ένα ξεχωριστό κρεβάτι με μαξιλάρια και πολυτελή λευκά είδη. Για τα γεύματα διατίθενται η πανάκριβες σαμπάνιες Krug Grande Cuvee και Taittinger Comtes de Champagne, καθώς και γεύματα που έχουν παραγγελθεί εκ των προτέρων από την υπηρεσία "Book the Cook" της αεροπορικής εταιρείας. Αν ταξιδεύετε με το ταίρ σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη υπηρεσία Double Suites, η οποία σας επιτρέπει να συνδυάσετε δύο σουίτες και να δημιουργήσετε έναν μεγαλύτερο χώρο με ένα διπλό κρεβάτι.

Emirates, Πρώτη Θέση

Οι «σουίτες που κλείνουν» που προσφέρει η Emirates αποτελούν μια από τις πιο πολυτελείς εμπειρίες πτήσης, καθώς είναι εξοπλισμένες με ενδιαφέρουσες πινελιές, όπως ρυθμιστές φωτισμού, μίνι μπαρ, δωρεάν Wi-Fi και τηλεοράσεις με πάνω από 5.000 κανάλια. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες μπορούν να παραγγείλουν γεύματα της αρεσκείας τους και να υποβάλλουν αιτήματα προς τους αεροσυνοδούς μέσω βιντεοκλήσεων. Ένα ολοκληρωμένο γεύμα τριών πιάτων είναι διαθέσιμο σε όλες τις πτήσεις, ενώ οι επιβάτες μπορούν να παραγγείλουν απεριόριστες μερίδες περσικού χαβιαριού σε συνδυασμό με σαμπάνια Dom Pérignon.

Qatar Airways, Qsuites

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Qsuites της Qatar Airways, με πόρτες που κλείνουν πλήρως, τηλεόραση 21,5 ιντσών, μενού à la carte και άπλετο χώρο, προτιμώνται τόσο από επιχειρηματίες όλου του πλανήτη. Ένα αξιοσημείωτο προνόμιο που προσφέρουν είναι η δυνατότητα να χαμηλώσετε τα διαχωριστικά κάθε γειτονικής σουίτας, για να δημιουργήσετε έναν χώρο τεσσάρων σουιτών για επαγγελματίες που μπορεί να θέλουν να κάνουν κάποιο εταιρικό meeting για παράδειγμα. Τα ζευγάρια μπορούν επίσης να κρατήσουν τα διαχωριστικά χαμηλά στις νυχτερινές πτήσεις. Επιπλέον, όλοι οι επιβάτες που πετούν μέσω Ντόχα έχουν πρόσβαση στο Business Lounge Al-Mourjan, έκτασης 100.000 τετραγωνικών μέτρων.

Delta Air Lines, Delta One Suites

A post shared by Delta Air Lines (@delta)

Οι Delta One Suites της Delta Air Lines προσφέρουν επίσης εξαιρετική άνεση. Όλες οι θέσεις της business class είναι σουίτες με πόρτες που κλείνουν, ωστόσο, αυτό που κάνει τις One Suites να ξεχωρίζουν από άλλες αεροπορικές εταιρείες είναι οι επιλογές φαγητού που προσφέρουν, οι οποίες περιλαμβάνουν πιάτα εμπνευσμένα από τον τελικό προορισμό κάθε πτήσης.

All Nippon Airways, The Room

Το δωμάτιο της ANA άρχισε να εμφανίζεται στα αεροπλάνα το 2019, αλλά έκτοτε έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη χάρη στο τεράστιο μέγεθός του και την πολυτέλεια που προσφέρει. Κατά τη διάρκεια της πτήσης οι επιβάτες της συγκεκριμένης θέσης απολαμβάνουν τα όμορφα σερβιρισμένα ιαπωνικά kaiseki (παραδοσιακά ιαπωνικά γεύματα πολλών πιάτων) που σερβίρονται σε πορσελάνες, μαζί με κορυφαίες επιλογές αλκοόλ, όπως σάκε και σότζου.

Starlux, Business Class

Μπορεί να πρόκειται για μία από τις νεότερες luxury αεροπορικές εταιρείες, ωστόσο η Starlux έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει. Η πιο ακριβή της business class έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, χάρη σε χαρακτηριστικά όπως οι πόρτες που κλείνουν, τα πολλά gadgets ψυχαγωγίας, καθώς και ο γενναιόδωρος αποθηκευτικός χώρος που προσφέρει. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το κάθισμα, το οποίο αναδιπλώνεται σε θέση καθίσματος "Zero-G", βασισμένο στις προδιαγραφές στάσης σώματος της NASA για να βοηθήσει στην ανακούφιση από το jet lag και την κούραση.