UR-100V Stardust: Το εξωπραγματικό νέο ρολόι της Urwerk διαθέτει 400 διαμάντια και κοστίζει 100.000 δολάρια

UR-100V Stardust: Το εξωπραγματικό νέο ρολόι της Urwerk διαθέτει 400 διαμάντια και κοστίζει 100.000 δολάρια

Τα ρολόγια της Urwerk είναι διάσημα για τον ανατρεπτικό σχεδιασμό τους και την ιδιόρρυθμη λειτουργία τους. Τώρα, η ελβετική ωρολογοποιία αποκαλύπτει ένα νέο μοντέλο, με το όνομα UR-100V Stardust, το οποίο εκτός από την «εξωγήινη» ιδιοσυγκρασία του είναι διακοσμημένο με 400 διαμάντια κοπής μπριγιάν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Harry Kane φόρεσε ένα ρολόι αξίας μισού εκατομμύριου ευρώ καθώς υπέγραφε με την Μπάγερν Μονάχου

Το ρολόι εντάσσεται στη συλλογή 100 της μάρκας, με το χαρακτηριστικό μηχανισμό δορυφορικής κίνησης των δεικτών ώρας και λεπτών σε ένα καντράν-σκελετό. Και όπως και άλλα μοντέλα της σειράς, επιτρέπει στους λάτρεις του διαστήματος να παρακολουθήσουν το διαστρικό ταξίδι της Γης με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Κάθε διαμάντι του ρολογιού έχει επιλεχθεί ανάμεσα από οκτώ διαφορετικά σχήματα για να κοσμεί τη θήκη. Μόνο οι άκρες της κάσας παραμένουν γυμνές. Σύμφωνα με την Urwerk, η κατασκευή της επιφάνειας του ρολογιού που μοιάζει με «αστερόσκονη» ήταν μια δύσκολη πρόκληση, λόγω της ατσάλινης βάσης, η οποία απαιτεί πιο σχολαστική χειροτεχνία από μια χρυσή εναλλακτική.

Εικόνα

Το αποτέλεσμα είναι ένα μωσαϊκό από διαμάντια, σε μια δομή λεία στην αφή. Κάτω από την κρυστάλλινη σφαίρα, η κλίμακα λεπτών είναι γεμάτη με 36 διαμάντια, ενώ 24 κοσμούν την κορόνα του ρολογιού. Άλλα 22 είναι τοποθετημένα στην πόρπη με τον χαλύβδινο πείρο. Οι πέτρες είναι VVS1, με πιστοποίηση χρώματος D και ζυγίζουν συνολικά σχεδόν 1,90 καράτια.

«Θέλαμε ένα σκηνικό που να θυμίζει τους έναστρους ουρανούς, χωρίς τίποτα απολύτως ομοιόμορφο, αλλά να μοιάζει περισσότερο σαν διατεταγμένο χάος. Δεν ήταν τόσο σημαντικό για εμάς το μέγεθος των λίθων όσο η διάταξή τους, σε ένα σχεδόν τυχαίο σχέδιο», λέει ο Felix Baumgartner, κύριος ωρολογοποιός και συνιδρυτής της Urwerk.

Ο Martin Frei, καλλιτεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής της φίρμας, μιλά επίσης για την ονομασία του ρολογιού. «Είναι τρελό να πιστεύουμε ότι και εμείς, ως άνθρωποι, είμαστε φτιαγμένοι από αυτή την ουράνια ουσία. Έτσι, το ψευδώνυμο Stardust, που λογικά συνδέεται με τη ρύθμιση αυτού του UR-100V, επεκτείνεται και στο ίδιο το ρολόι και στον μελλοντικό του ιδιοκτήτη».

Εικόνα

Πέρα από τον διαμαντένιο «αστερισμό», το νέο μοντέλο UR-100V διαθέτει δύο εσοχές στις πλευρές των δορυφορικών δεικτών του. Ένας από τους μετρητές των δύο χιλιομέτρων αντιπροσωπεύει την απόσταση που διένυσε η Γη στον άξονά της σε 20 λεπτά (554 χιλιόμετρα). Ο άλλος μετρητής δείχνει την απόσταση που διένυσε η Γη γύρω από τον Ήλιο κατά την ίδια χρονική περίοδο (35.750 χιλιόμετρα).

Το ρολόι της Urwerk τροφοδοτείται από το μηχανισμό UR 12.02 με συχνότητα 28.800 vph και διαθέτει απόθεμα ισχύος 48 ωρών. Ένα υφασμάτινο λουράκι σε χρώμα «Baltimore blue» ολοκληρώνει το κοσμικό ρολόι.

Το limited edition UR-100V Stardust περιορίζεται σε μόλις 10 μονάδες το χρόνο. Εάν είστε αρκετά γρήγοροι, μπορείτε να αγοράσετε ένα για 99.423 δολάρια την Τρίτη 29 Αυγούστου, ημέρα πρώτης κυκλοφορίας του. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Urwerk

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ