«Leona»: Το beach club του νέου 80μετρου superyacht μοιάζει να βγήκε από την αρχαία Ελλάδα

To νέο superyacht «Leona», μήκους 80 μέτρων, διαθέτει beach club εμπνευσμένο από την αρχαία Ελλάδα, εφάμιλλο ξενοδοχείου 5 αστέρων. Το πολυτελές σκάφος των πέντε καταστρωμάτων διαθέτει επίσης πισίνα υπερχείλισης, κινηματογράφο και sky lounge.
«Leona»: Το beach club του νέου 80μετρου superyacht μοιάζει να βγήκε από την αρχαία Ελλάδα

Όταν ένα ναυπηγείο λανσάρει μια σειρά τριών γιοτ, το πρώτο είναι εκείνο που κατά κανόνα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Στην περίπτωση των Bilgin 263, το πλοίο που αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό είναι το «Leona», το δεύτερο από τα σκαριά που ετοιμάζει το τουρκικό ναυπηγείο.

Διαβάστε ακόμα: «Eternal Spark» - Το νέο 50μετρο γιοτ με τους εξωφρενικούς χώρους που μοιάζει με βίλα στην Κυανή Ακτή

Το νέο Leona είναι το δεύτερο σκαρί της σειράς Bilgin 263 που βγαίνει από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και αποτελεί ταυτόχρονα το μεγαλύτερο ιδιωτικό superyacht που θα κατασκευαστεί στη χώρα. Το «Leona» μοιράζεται το ίδιο DNA με το αδελφό σκάφος «Tatiana», διαθέτει ωστόσο μερικές εντυπωσιακές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Με εξωτερικές γραμμές και ναυτική αρχιτεκτονική από τη Unique Yacht Design, το «Leona» επιδεικνύει την κομψή, οβάλ σιλουέτα του προκατόχου του, κατασκευασμένο επίσης από ένα μείγμα χάλυβα και αλουμινίου. Ο συνδυασμός κόκκινου και λευκού χρώματος στη γάστρα τού δίνει μια ξεχωριστή εμφάνιση, όπως και το γυάλινο μοντέρνο πίσω κατάστρωμά του.

Εικόνα

Προσαρμογές έχουν επίσης γίνει στη διάταξη των πέντε καταστρωμάτων. Το «Leona» έχει λιγότερες καμπίνες από το «Tatiana», είναι ωστόσο μεγαλύτερες και πολυτελέστερες. Οι τέσσερις καμπίνες επισκεπτών στο κύριο κατάστρωμα έχουν αντικατασταθεί από δύο γενναιόδωρες VIP σουίτες με διπλά μπάνια και γκαρνταρόμπα.

Η τρίτη καμπίνα μετατράπηκε σε γκαρνταρόμπα του ιδιοκτήτη και η υπερκατασκευή επεκτάθηκε προς τα πίσω για να δημιουργήσει μια ανακτορική σουίτα. Ο ιδιοκτήτης διαθέτει επίσης ένα αποκλειστικό lounge με πρόσβαση σε ιδιωτική πισίνα.

Με αιχμή του δόρατος τη H2 Yacht Design, ο σχεδιασμός του εσωτερικού είναι αναμφισβήτητα πλούσιος με οπίσθιο φωτισμό όνυχα, χρυσά ένθετα και γυαλισμένα ξύλα παντού. Τα καθιστικά απλώνονται γύρω από ένα εντυπωσιακό κεντρικό σαλόνι που είναι στολισμένο με ένα άνετο τζάκι, έπιπλα Roberto Cavalli και ένα μίνι ενυδρείο. Άλλα λαμπερά εσωτερικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν γυμναστήριο, σάουνα, sky lounge και κινηματογράφο.

Εικόνα

Ωστόσο, αυτό που κλέβει την παράσταση στο «Leona» είναι το beach club (στην εικόνα στην κορυφή). Έχει την ίδια διάταξη με το beach club του «Tatiana», αλλά η διακόσμηση είναι εντελώς διαφορετική. Μάρμαρο σκεπάζει τους τοίχους και το δάπεδο, ενώ μια οροφή διακοσμημένη σε σχέδιο «νυχτερινού ουρανού» ρίχνει φως στα ελληνικά αγάλματα και την πισίνα με πλακάκια από κάτω.

Στη δεξιά πλευρά υπάρχει ένα μπαρ διακοσμημένο με αμέθυστο και αχάτη, ενώ στην πλευρά της πρύμνης υπάρχει ένα δωμάτιο με ναργιλέ με αναδιπλούμενες βεράντες στη θάλασσα. Από το beach club, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα κολύμβησης ή στην πισίνα υπερχείλισης του κεντρικού καταστρώματος, αν προτιμάτε να κολυμπήσετε στο ύπαιθρο.

Πέρα από τη λαμπερή εμφάνισή του, το «Leona» είναι ένα αξιόπιστο σκάφος στην ανοιχτή θάλασσα. Εξοπλισμένο με δύο κινητήρες MTU 2.560 kW, το γιοτ μπορεί να φτάσει τους 19 κόμβους σε πλήρη ταχύτητα και να καλύψει 5.000 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 12 κόμβων. Η Bilgin υποστηρίζει επίσης ότι το σκάφος διαθέτει ένα σύστημα εξάτμισης 100% καθαρού αέρα που συμμορφώνεται με τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών του IMO Tier III.

Το τρίτο γιοτ της σειράς Bilgin 263 θα παραδοθεί στον κάτοχό του το 2024. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν με τη σειρά του θα ξεπεράσει σε πολυτέλεια τα δύο «αδέρφια» του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το «Leona» μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ιστοσελίδα της Bilgin.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ