«Eternal Spark»: Το νέο 50μετρο γιοτ με τους εξωφρενικούς χώρους που μοιάζει με βίλα στην Κυανή Ακτή

Το 50μετρο γιοτ Bilgin 163, γνωστό ως «Eternal Spark», υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει το σύγχρονο ναυτιλιακό στυλ. Το σκάφος που μόλις παρουσιάστηκε, διαθέτει πολυτελείς, ηλιόλουστους και κομψούς εσωτερικούς χώρους που παραπέμπουν σε εκείνους μιας βίλας στην Κυανή Ακτή.
«Eternal Spark»: Το νέο 50μετρο γιοτ με τους εξωφρενικούς χώρους που μοιάζει με βίλα στην Κυανή Ακτή

Το μιλανέζικο στούντιο Hot Lab, μέρος του Ομίλου Viken με έδρα τη Σουηδία, αποκάλυψε την τελευταία προσθήκη στο εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιό του: το 50μετρο γιοτ Bilgin 163, γνωστό ως «Eternal Spark». Το σκάφος, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο, στο διάσημο Monaco Yacht Show 2023, και υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει το σύγχρονο ναυτιλιακό στυλ.

Διαβάστε ακόμα: Stardom - Το γιοτ του Έλληνα σχεδιαστή Θεόδωρου Φωτιάδη διαθέτει το μεγαλύτερο beach club που έχει υπάρξει ποτέ

Το «Eternal Spark» είναι προϊόν συνεργασίας της Hot Lab και της Bilgin Yachts, με έδρα την Τουρκία. Με τη συμμετοχή των Matija Longin, από την SuperYachts Croatia, και Berkay Yilmaz, Εμπορικού Διευθυντή της Bilgin Yachts, η κατασκευή αυτού του αριστουργήματος ολοκληρώθηκε το 2022 και αποτελεί επιτομή του σύγχρονου εκλεπτυσμένου design.

Αυτό που διακρίνει το σχεδιασμό του «Eternal Spark» είναι η έξυπνη χρήση του φυσικού φωτός. Οι σχεδιαστές της Hot Lab έχουν ενσωματώσει στο εσωτερικό μια μεγάλη σκάλα, μέσω της οποία το φως από το χώρο ηλιοθεραπείας μεταφέρεται στο κάτω κατάστρωμα, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που ενισχύεται περαιτέρω από στρατηγικά τοποθετημένες λωρίδες καθρέφτη.

Εικόνα

Ο Enrico Lumini, συνεργάτης και επικεφαλής σχεδιασμού στη Hot Lab, εξηγεί ότι ο φεγγίτης του γιοτ «μεταφέρει» επίσης όμορφες αντανακλάσεις του φωτός από την πισίνα στον χώρο ηλιοθεραπείας, δημιουργώντας μια ισχυρότερη σύνδεση με το ωκεάνιο περιβάλλον.

Οι εσωτερικοί χώροι του «Eternal Spark» είναι ένας κόσμος στυλ και άνεσης. Το γιοτ διαθέτει έξι ευρύχωρες καμπίνες, καθεμία μοναδικά σχεδιασμένη με περισσότερα από 60 φυσικά φινιρίσματα, συμπεριλαμβανομένων 14 διαφορετικών ειδών μάρμαρου.

Εικόνα

Ο Enrico Lumini παρομοιάζει τη φρέσκια και ηλιόλουστη ατμόσφαιρα του γιοτ, με εκείνη μιας βίλας στην Κυανή Ακτή. Η εσωτερική διακόσμηση εξασφαλίζει μια ζωντανή αλλά καλόγουστη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας έναν φιλόξενο χώρο για τους επισκέπτες.

Άλλωστε, το «Eternal Spark» έχει σχεδιαστεί σχολαστικά για να φιλοξενεί αξέχαστες συγκεντρώσεις. Με τέσσερα καταστρώματα, πέντε ξεχωριστά μπαρ και επτά ξεχωριστούς κοινόχρηστους χώρους, το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει άνετα περισσότερα από 100 άτομα για εκδηλώσεις και πάρτι.

Εικόνα

Επιπλέον, προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης για θαλάσσια «παιχνίδια», εξοπλισμό γυμναστηρίου και ένα ειδικά κατασκευασμένο ταχύπλοο σκάφος. Τέλος, οι εγκαταστάσεις του πλοίου περιλαμβάνουν τόσο εσωτερικό όσο και υπαίθριο κινηματογράφο, παρέχοντας ατελείωτες δυνατότητες ψυχαγωγίας.

Εικόνα

Πέρα από την εξαίσια σχεδίαση και τους πλούσιους εσωτερικούς χώρους, το Bilgin 163 «Eternal Spark» είναι ένα σούπερ γιοτ υψηλών επιδόσεων. Τροφοδοτούμενο από δύο κινητήρες 1.450 CAT, μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα 16,5 κόμβων, ταχύτητα πλεύσης 12 κόμβων και αξιοσημείωτη αυτονομία περίπου 5.000 ναυτικών μιλίων. Αυτός ο εξαιρετικός συνδυασμός ισχύος και αποτελεσματικότητας εξασφαλίζει μια απαράμιλλη εμπειρία για τους ταξιδιώτες.

Εικόνα

Η δημιουργία του «Eternal Spark» ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία «Architecture for Voyagers» της Hot Lab και του Ομίλου Viken. Ο Antonio Romano, Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Viken και συνιδρυτής της Hot Lab, τονίζει την έμφαση στους καθαρούς αρχιτεκτονικούς όγκους και τις απαλές γραμμές.

Ο σχεδιασμός αντανακλά μια έννοια «πλαστικού μινιμαλισμού», που αγκαλιάζει την πολυτέλεια της χειροτεχνίας και τα προσεκτικά επιλεγμένα πολύτιμα υλικά. Αυτή η εμμονή στη λεπτομέρεια είναι το στοιχείο εκείνο που έχει αναδείξει το στούντιο και έχει συμβάλει στην ανάπτυξη και την επιτυχία του.

Εικόνα

Καθώς η Hot Lab συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα αξιοσημείωτα σχέδια και την πρόσφατη ένταξή της στην ομπρέλα του Ομίλου Viken, το ντεμπούτο του «Eternal Spark» στο Monaco Yacht Show 2023 αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για την εταιρεία να αναδείξει τις δυνατότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εικόνα

Το Bilgin 163 «Eternal Spark» αντιπροσωπεύει ένα νέο πρότυπο στο σχεδιασμό των superyacht, όπου η καινοτομία, η πολυτέλεια και η στοχαστική δεξιοτεχνία συγκλίνουν. Και καθώς ετοιμάζεται να στολίσει τις θάλασσες με την παρουσία του, το εξαιρετικό πλοίο υπόσχεται να αφήσει μια… αιώνια σπίθα στις καρδιές όλων όσοι θα έχουν το προνόμιο να ζήσουν το μεγαλείο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ