Stardom: Το γιοτ του Έλληνα σχεδιαστή Θεόδωρου Φωτιάδη διαθέτει το μεγαλύτερο beach club που έχει υπάρξει ποτέ

Το γιοτ «Stardom» αποτελεί το δεύτερο από τα τέσσερα concept της σειράς Innovative, Buildable and Original (IBO) του Έλληνα σχεδιαστή Θεόδωρου Φωτιάδη. Πολυτελές, κομψό και λειτουργικό το 100μετρο σκάφος διαθέτει το μεγαλύτερο beach club που θα μπορούσε να έχει ένα γιοτ.
Stardom: Το γιοτ του Έλληνα σχεδιαστή Θεόδωρου Φωτιάδη διαθέτει το μεγαλύτερο beach club που έχει υπάρξει ποτέ

Το design studio του Έλληνα σχεδιαστή γιοτ Θεόδωρου Φωτιάδη με έδρα το Βερολίνο είναι διεθνώς γνωστό για τη δημιουργία concept που τραβούν την προσοχή. Και το νέο «Stardom», ένα σκάφος μήκους 100 μέτρων, δεν είναι σίγουρα μια κατασκευή που περνά απαρατήρητη.

Διαβάστε ακόμα: Κρουαζιέρες - Το «πράσινο» κρουαζιερόπλοιο Swap2Zero της Ponant θέτει νέα στάνταρντ στο βιώσιμο τουρισμό

Το «Stardom» αποτελεί το δεύτερο από τα τέσσερα concept της σειράς Innovative, Buildable and Original (IBO) του Φωτιάδη, η οποία αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι σχεδιαστές superyacht εργάζονται για να δημιουργήσουν concept με αφενός φουτουριστικό χαρακτήρα αλλά και ρεαλιστικές προδιαγραφές.

Η T. Fotiadis Design συνεργάστηκε με τη Ludocon, για να διαμορφώσει τη γενική διάταξη του εσωτερικού, τη μηχανική και τη λειτουργικότητα του έργου, ούτως ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν πραγματικά, ξεφεύγοντας από τη σφαίρα ενός εντυπωσιακού αλλά μη πραγματοποιήσιμου concept.

Εικόνα

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το Stardom στον κόσμο», δήλωσε ο Θεόδωρος Φωτιάδης, επικεφαλής σχεδιαστής και διευθύνων σύμβουλος της T. Fotiadis Design GmbH. «Με τις μοναδικές γενικές ρυθμίσεις, τα καινοτόμα χαρακτηριστικά και τις πολυτελείς ανέσεις, αυτό το σούπερ γιοτ προσφέρει ένα απαράμιλλο επίπεδο άνεσης, στυλ και ψυχαγωγίας. Είναι ένα σκάφος που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, δημιουργώντας μόνιμες αναμνήσεις και καλλιεργώντας ουσιαστικές συνδέσεις».

Εικόνα

Ο σχεδιασμός εστιάζει σε μια πολυτελή, χαλαρή ζωή για όλους τους επιβάτες, από τον ιδιοκτήτη, την οικογένειά του, τους επισκέπτες, ακόμη και το πλήρωμα. Το κύριο κατάστρωμα φιλοξενεί τέσσερις ευρύχωρες σουίτες, ενώ δύο VIP καμπίνες βρίσκονται στο επάνω επίπεδο. Ένας γενναιόδωρος χώρος με σαλόνι και τραπεζαρία καταλαμβάνοει το κεντρικό κατάστρωμα, με πρόσβαση στο beach club στο κάτω κατάστρωμα.

Εικόνα

Ο ιδιοκτήτης μένει στη δική του ιδιωτική όαση σε ένα ξεχωριστό επίπεδο, με ιδιωτική βεράντα, σαλόνι και τζακούζι στο πίσω κατάστρωμα. Το κατάστρωμα του ιδιοκτήτη διαθέτει επίσης ένα υπαίθριο μπαρ, τζάκι και οθόνη κινηματογράφου.

Στην καρδιά του γιοτ, οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν μια υπερσύγχρονη ντίσκο που μεταμορφώνεται άψογα σε ένα εκλεπτυσμένο σαλόνι καθώς ανατέλλει ο ήλιος. Αυτός ο δυναμικός χώρος θέτει το σκηνικό για αξέχαστες νύχτες γιορτής και διασκέδασης, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταμορφώνεται σε ένα γαλήνιο καταφύγιο για χαλαρές συζητήσεις και στιγμές ηρεμίας.

Εικόνα

Πέρα από την άνεση και τη χλιδή, οι σχεδιαστές έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους και όλες τις λειτουργικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο οι επιβάτες όσο και τα μέλη του πληρώματος όσον αφορά στη συντήρηση και την άψογη λειτουργία ενός πολυτελούς σκάφους. Λεπτομέρειες όπως κουπαστές φινιρισμένες σε οργανικό δέρμα ή ανθεκτικό ξύλο αλλά και υλικά με μεγάλη διάρκεια ζωής όπως το μάρμαρο μπορεί να διακρίνει κανείς παντού στο σκάφος.

Εικόνα

Οι ανέσεις του «Stardom» περιλαμβάνουν ελικοδρόμιο, υπαίθρια τραπεζαρία και το πιο εντυπωσιακό παραλιακό κλαμπ με δύο επίπεδα. Με το μεγάλο πλάτος του πλοίου να αποτελεί ούτως ή άλλως ένα τεράστιο πλεονέκτημα, πτυσσόμενα «φτερά» σε κάθε πλευρά έρχονται να δημιουργήσουν δύο επιπλέον βεράντες ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση στο νερό και στους χώρους χαλάρωσης.

Εικόνα

Άλλες λαμπερές προσθήκες περιλαμβάνουν πισίνα με γυάλινο πυθμένα, παιδότοπο, και ιδιωτικές αίθουσες περιποίησης. Ιδανικό, τέλος, για δισεκατομμυριούχους με αίσθηση των αναγκών μιας οικολογικής εποχής, το «Stardom» κινείται μέσω ενός υβριδικού συστήματος με συνδυασμό ηλεκτροκίνησης και ντίζελ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ