Château de la Garoupe: 120 εκατ. ευρώ πωλείται το κάστρο του ολιγάρχη Μπόρις Μπερεζόφσκι στη Γαλλική Ριβιέρα

Ένα γαλλικός πύργος που ανήκε στο Ρώσο ολιγάρχη Μπόρις Μπερεζόφσκι βγαίνει στην αγορά για περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ. Το πολυτελές Château de la Garoupe στη Γαλλική Ριβιέρα έχει έκταση 1.300 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται σε ένα αχανές κτήμα 24 στρεμμάτων.
Château de la Garoupe: 120 εκατ. ευρώ πωλείται το κάστρο του ολιγάρχη Μπόρις Μπερεζόφσκι στη Γαλλική Ριβιέρα

H Γαλλική Ριβιέρα είναι ξακουστή για τα ιστορικά ακίνητά της. Ένα από αυτά, το Château de la Garoupe στο πανέμορφο θέρετρο της Αντίμπ, που ανήκε κάποτε στον εκλιπόντα Ρώσο ολιγάρχη Μπόρις Μπερεζόφσκι, μόλις βγήκε στην αγορά μετά από χρόνια, και η τιμή που αναμένεται να πουληθεί εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 120 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: James Cameron - Έβαλε πωλητήριο στο μεγαλειώδες ράντσο του - Μια έπαυλη βγαλμένη από την ταινία «Avatar»

Το Château de la Garoupe έχει έκταση 24 στρεμμάτων και προσφέρει άμεση πρόσβαση στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το αχανές κτήμα έμεινε αναξιοποίητο έπειτα από το θάνατο του Μπερεζόφσκι. πριν από δέκα χρόνια στη Βρετανία, καθώς η ιδιοκτησία του ενεπλάκη σε μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη.

Με έκταση 1.300 τετραγωνικά μέτρα, η ανακτορική κύρια κατοικία είναι γεμάτη πολυτέλεια. Ένα σαλόνι, μια αίθουσα μουσικής και μια αίθουσα μπιλιάρδου καταλαμβάνουν ολόκληρη τη βόρεια πλευρά της κατοικίας, ενώ στους υπόλοιπους χώρους υπάρχει μια κύρια κρεβατοκάμαρα με γκαρνταρόμπα και μια τεράστια βεράντα με θέα στη θάλασσα, πέντε δωμάτια και ένας χειμερινός κήπος.

Εικόνα

Στους εξωτερικούς χώρους το κυρίαρχο στοιχείο είναι η θέα στη Μεσόγειο στα νότια και στον Κόλπο της Αντίμπ στα βόρεια. Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι άμεση, ενώ η πισίνα και το τζακούζι του κτήματος προσφέρουν ακόμα περισσότερες επιλογές δροσιάς και χαλάρωσης. Εναλλακτικά, το γήπεδο τένις που προστέθηκε πρόσφατα ενδείκνυται για εκείνους που θέλουν να διατηρήσουν τη φόρμα τους ακόμη και στις διακοπές.

Εικόνα

Χτισμένο το 1907, το Château de la Garoupe κατασκευάστηκε αρχικά για τον Άγγλο βαρόνο και βουλευτή Τσαρλς ΜακΛάρεν. Έμεινε στην οικογένειά του μέχρι που το αγόρασε ο Ρώσος ολιγάρχης Μπόρις Μπερεζόφσκι κάποια στιγμή στη δεκαετία του '90.

Εικόνα

Ο Μπερεζόφσκι, ο οποίος πέθανε το 2013, ήταν ένας από τους πρώτους και πιο γνωστούς ολιγάρχες της Ρωσίας. Σύμφωνα με το Bloomberg, ήταν και ανάμεσα σε εκείνους που έκαναν τάση την εξαγορά ακινήτων στη Ριβιέρα από τους Ρώσους, ενώ αποτέλεσε και έναν από τους ισχυρούς επικριτές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εικόνα

Το πρώην σπίτι του Μπερεζόφσκι κατασχέθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση το 2015 ως μέρος μιας αγωγής για ξέπλυμα χρήματος και βγαίνει στην αγορά μετά από μια σκληρή μάχη με τους πιστωτές του ολιγάρχη, συμπεριλαμβανομένου του Ρομάν Αμπράμοβιτς και της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot.

Εικόνα

Τώρα η AGRASC, η γαλλική υπηρεσία κατασχέσεων, πραγματοποιεί την πώληση, με την εφημερίδα Nice-Matin να υπολογίζει ότι η τιμή πώλησης της έπαυλης θα μπορούσε να φτάσει τα 120 εκατ. ευρώ. Οι αρχικές προσφορές έπρεπε να υποβληθούν στις 17 Ιουνίου, με τις επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, ενώ οι τελικές προσφορές πρέπει να υποβληθούν έως τις 6 Οκτωβρίου.

Ποιος ήταν ο Μπόρις Αμπράμοβιτς Μπερεζόφσκι

Ο Ρώσος ολιγάρχης Μπόρις Αμπράμοβιτς Μπερεζόφσκι (πέθανε το 2013 σε ηλικία 67 ετών), ήταν γιος νοσοκόμας και οικοδόμου. Σπούδασε ηλεκτρονικά και πληροφορική, για να γίνει τελικά μαθηματικός και μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Εικόνα

Η δεκαετία του 1990 άλλαξε την τύχη του όταν η χώρα εφάρμοσε την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, οπότε και απέκτησε τον έλεγχο του κύριου τηλεοπτικού καναλιού της χώρας, Channel One. Μέχρι το 1997, το Forbes υπολόγιζε την περιουσία του Μπερεζόφσκι σε 3 δισ. δολάρια, κατατάσσοντάς τον στην πρώτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στη Ρωσία.

Ο μεγιστάνας διέθετε ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων με πολλά πολυτελή διαμερίσματα και σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Εκτός από το Château de La Garoupe, ο επιχειρηματίας είχε ένα κτήμα 20 εκατ. δολαρίων στο Σάρεϊ, το Clocher de la Garoupe επίσης στην Αντίμπ, και ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ