Saint Laurent x Fender Stratocaster: Μόδα και μουσική συναντιούνται σε μια νέα limited edition ηλεκτρική κιθάρα

H νέα ηλεκτρική κιθάρα Saint Laurent x Fender Stratocaster αποτελεί φόρο τιμής στην απήχηση των δύο εμβληματικών brands τόσο στη μόδα όσο και στη μουσική. Η limited edition κυκλοφορία περιορίζεται σε δέκα μονάδες παγκοσμίως με τιμή 10.500 ευρώ.
Saint Laurent x Fender Stratocaster: Μόδα και μουσική συναντιούνται σε μια νέα limited edition ηλεκτρική κιθάρα

Fender και Saint Laurent είναι δύο φίρμες που σε πρώτη σκέψη δεν θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση. Τι κοινό, άλλωστε, μπορεί να έχει ένας κατασκευαστής μουσικών οργάνων με έναν οίκο μόδας; Από την άλλη, μόδα και η μουσική συνδυάζονταν πάντα στην κορυφή της ιστορίας, ειδικά στη δυτική ποπ κουλτούρα του 20ου αιώνα.

Διαβάστε ακόμα: Queen - Προς συμφωνία-ρεκόρ 1 δισ. δολαρίων με τη Universal Mousic για την πώληση της μουσικής τους

Η παράλληλη πορεία του καθενός στο χώρο του φαίνεται ότι αποτέλεσε και την πλατφόρμα συνεργασίας των εμβληματικών brand που επηρέασαν (και συνεχίζουν να επηρεάζουν) και τις δύο αυτές βιομηχανίες.

Η Fender κυκλοφόρησε την Telecaster, την πρώτη ηλεκτρική κιθάρα συμπαγούς σώματος, το 1950 και ο YSL έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διάδοση του στυλ των Beatnik της δεκαετίας του '60, καθιστώντας αυτό το απίθανο δίδυμο όχι και τόσο ασύνδετο, δεδομένης της απήχησης της ροκ μουσικής και του συγκεκριμένου στυλ ντυσίματος στο πέρασμα των χρόνων.

Εικόνα

Με αυτά τα δεδομένα, η νέα ηλεκτρική κιθάρα Saint Laurent x Fender Stratocaster δεν είναι μόνο μια κομψή limited edition εκδοχή του κορυφαίου μοντέλου, αλλά ένας φόρος τιμής στην ιστορία αυτών των κλασικών εμπορικών σημάτων και στην απήχηση που είχαν.

Το σώμα της κιθάρας μοιάζει με ένα μείγμα μεταξύ της Aerodyne Stratocaster και της σιλουέτας μια κλασικής Stratocaster. Διαθέτει pickups single-coil της δεκαετίας του '60, μπράτσο σφενδάμου οβάλ σχήματος C (επίσης του '60) και γυαλιστερό μαύρο προστατευτικό σώματος κάτω από τις χορδές.

Εικόνα

Ολόκληρη η κιθάρα είναι καλυμμένη με μαύρο φινίρισμα ουρεθάνης, με το λογότυπο του Saint Laurent κάτω από τη γέφυρα να είναι ένα από τα μόνα λευκά στοιχεία της κιθάρας, μαζί με ένα λογότυπο Fender Custom Shop στο πίσω μέρος της κεφαλής.

Αυτή η ειδική έκδοση της Stratocaster είναι μέρος της συλλογής που υπογράφει το δίδυμο, η οποία περιλαμβάνει επίσης έναν ενισχυτή 65 Deluxe Reverb με το λογότυπο του Saint Laurent ανάγλυφο στη σχάρα, μαζί με μερικές προσαρμοσμένες πένες κιθάρας και ένα λουρί.

Εικόνα

Η Saint Laurent x Fender Stratocaster περιορίζεται σε δέκα μονάδες με τιμή 10.500 ευρώ και είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Saint Laurent's Rive Droite στο Λος Άντζελες και στο Παρίσι. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οίκο μόδας στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του Saint Laurent.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ