HM8 Mark 2: Το νέο limited edition ρολόι της ελβετικής MB&F είναι μια Porsche 918 Spyder για τον καρπό σας

Το HM8 Mark 2, το νέο ρολόι της ελβετικής ωρολογοποιίας MB&F αντλεί έμπνευση από την αυτοκινητοβιομηχανία. Το μοναδικό σώμα του δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από ένα από τα πιο εμβληματικά supercars της πρόσφατης αυτοκίνησης: την Porsche 918 Spyder.
HM8 Mark 2: Το νέο limited edition ρολόι της ελβετικής MB&F είναι μια Porsche 918 Spyder για τον καρπό σας

Η ελβετική MB&F ανήκει στις ωρολογοποιίες εκείνες που δεν προσεγγίζουν το ρολόι απλώς διαφορετικά, αλλά εντελώς ανορθόδοξα. Το design των «ωρολογιακών μηχανών» της, όπως ονομάζει τα μοντέλα της, είναι τόσο σουρεαλιστική που μοιάζουν να βγήκαν από έργο τέχνης κάποιου Νταλί του μέλλοντος.

Διαβάστε ακόμα: Νόβακ Τζόκοβιτς - Γιόρτασε το 23ο grand slam του φορώντας ένα κεραμικό ρολόι Hublot Big Bang Meca Meca-10

Το νέο ρολόι της εταιρείας αποτελεί συνέχεια αυτής της φιλοσοφίας και είναι μια αναθεωρημένη έκδοση ενός μοντέλου που κυκλοφόρησε το 2016. Η δεύτερη επανάληψη της «ωρολογιακής μηχανής» No. 8 αντλεί έμπνευση από την αυτοκινητοβιομηχανία και έχει το αρμόζον όνομα Mark 2. Αυτή τη φορά, το μοναδικό σώμα του ρολογιού δανείζεται τα σχεδιαστικά του στοιχεία από ένα από τα πιο εμβληματικά supercars της πρόσφατης αυτοκίνησης: την Porsche 918 Spyder.

Η σύνδεση του Mark 2 με την Porsche 918 Spyder δεν εκπλήσσει εκείνους που είναι εξοικειωμένοι με τα ρολόγια της MB&F -ιδιαίτερα τη σειρά Horological Machine- καθώς υπήρξε μια εποχή που ο ιδρυτής της, Maximilian Büsser, είχε την επιθυμία να σχεδιάσει αυτοκίνητα. Η πρόθεσή του αυτή φαίνεται ξεκάθαρα με την εμφάνιση του πρώτου HM8, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016.

Εικόνα

Η κάσα του πρώτου ρολογιού ήταν βασικά ένα σασί με δύο roll bars, ακριβώς όπως αυτά που διαθέτουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που διαμορφώνει η εταιρεία Can Am. Αυτή τη φορά, η κάσα ενσωματώνει μια δομή στεφάνης διπλού καντράν, που μοιάζει με το ρετρό ταχύμετρο της 918 Spyder, και φιλοξενεί μια «οθόνη» ώρας αμφίδρομης κατεύθυνσης και άλλη μία με κυλιόμενα λεπτά.

Εικόνα

Στο επάνω μέρος όπου σε άλλα ρολόγια βρίσκεται το κύριο καντράν, η δομή του Mark 2 διαθέτει ένα κομμάτι κρυστάλλου από ζαφείρι με διπλό θόλο που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στον μηχανισμό του ρολογιού.

Η κάσα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο Grade 5, το οποίο μπορεί να είναι φινιρισμένο είτε σε βρετανικό αγωνιστικό πράσινο είτε σε λευκό Carbon Mocrolon. Το ρολόι ολοκληρώνει ένα λουράκι από δέρμα μοσχαριού με αντίθεση χρώματος (το πράσινο ρολόι έχει λευκό λουράκι, ενώ το λευκό φοράει πράσινο).

A post shared by MB&F (@mbandf)

Το HM8 Mark 2 μπορεί να έχει ένα εντελώς νέο σώμα, αλλά ο μηχανισμός που το τροφοδοτεί είναι ο ίδιος που συναντάμε στον προκάτοχό του, συμπεριλαμβανομένης της βάσης Girard-Perregaux. Το σύστημα αποτελείται από 247 εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 κοσμημάτων και ενός ρότορα περιέλιξης από χρυσό 22 καρατίων (φαίνεται με πράσινο χρώμα στο λευκό ρολόι). Το ρολόι έχει επίσης αποθεματικό ισχύος 42 ωρών.

Το HM8 Mark 2 είναι τώρα διαθέσιμο για 70.000 ευρώ, τιμή που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 10% της αρχικής τιμής των 780.000 ευρώ του supercar. Ωστόσο, αν θέλετε την πράσινη έκδοση του ρολογιού θα πρέπει να κινηθείτε το ίδιο γρήγορα όσο το να αγοράζατε μια 918 Spyder, καθώς πρόκειται για limited edition και περιορίζεται σε μόλις 33 μονάδες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της MB&F.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ