Νόβακ Τζόκοβιτς: Γιόρτασε το 23ο grand slam του φορώντας ένα κεραμικό ρολόι Hublot Big Bang Meca Meca-10

Το τρόπαιο του Γαλλικού Όπεν δεν ήταν το μόνο πράγμα στα χέρια του Νόβακ Τζόκοβιτς που έκλεψε τις εντυπώσεις στον πρόσφατο τελικό. Ο Σέρβος τενίστας γιόρτασε το ρεκόρ των 23 gand slam του, φορώντας ένα ρολόι Hublot Big Bang Meca Meca-10.
Νόβακ Τζόκοβιτς: Γιόρτασε το 23ο grand slam του φορώντας ένα κεραμικό ρολόι Hublot Big Bang Meca Meca-10

Στις 11 Ιουνίου 2023, το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τένις. Κερδίζοντας τον τελικό του Γαλλικού Όπεν με αντίπαλο το Νορβηγό Κάσπαρ Ρουντ, σημείωσε το 23ο grand slam του, ρεκόρ όλων των εποχών για κάθε άνδρα τενίστα.

Διαβάστε ακόμα: Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin - Tο πρώτο ρολόι στον κόσμο από ανακυκλωμένες κάψουλες και υπολείμματα καφέ

Η νίκη τον φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τη Σερένα Ουίλιαμς, η οποία τελείωσε την καριέρα της με 23 τίτλους grand slam, έναν περισσότερο από τη Στέφι Γκραφ και έναν λιγότερο από τη μεγαλύτερη παίκτρια όλων των εποχών, τη Μάργκαρετ Κορτ, που έχει κερδίσει 24. Μεταξύ των ανδρών αντιπάλων του Τζόκοβιτς, ο Ρότζερ Φέντερερ έχει κερδίσει 20 slam και ο στενός φίλος του, Ραφαέλ Ναδάλ, έχει κατακτήσει 22.

Πέρα από το έντονο ματς στο Roland Garros και τη συγκινητική απονομή, τις εντυπώσεις δεν έκλεψε μόνο το κύπελλο που σήκωσε στα χέρια του ο πρωταθλητής, αλλά και κάτι άλλο που ήταν περασμένο στον καρπό του: ένα ρολόι Hublot Big Bang Meca-10 Ceramic Blue 45 mm.

Εικόνα

Αν και ο Τζόκοβιτς δεν φορούσε το ρολόι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το σπορ μοντέλο Big Bang Meca-10 Ceramic Blue 45 mm τον συνόδεψε τόσο έξω από το γήπεδο όσο και κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής. Άλλωστε ο Σέρβος τενίστας είναι πρεσβευτής της ελβετικής ωρολογοποιίας από το 2021.

Εικόνα

Πρόκειται για ένα ρολόι με θήκη 45 χιλιοστών από μικροαμμοβολισμένο και γυαλισμένο μπλε κεραμικό, με μαύρα και μπλε στοιχεία από καουτσούκ, αδιάβροχο έως τα 100 μέτρα. Το ανοιχτό καντράν αφήνει το μηχανισμό HUB1201 να φαίνεται, ο οποίος διαθέτει απόθεμα ισχύος 10 ημερών. Η τιμή του είναι 25.200 ευρώ.

Εικόνα

Ο Τζόκοβιτς θα κυνηγήσει τον 24ο τίτλο του στο Wimbledon που ξεκινά στις 3 Ιουλίου. Σημειωτέον, ότι ο κορυφαίος παίκτης δεν έχει χάσει αγώνα στο Wimbledon από το 2018. Αν κερδίσει το συγκεκριμένο τουρνουά και έπειτα το US Open τον Αύγουστο, ο Τζόκοβιτς θα ολοκληρώσει αυτό που είναι γνωστό στο τένις ως Calendar Slam, κερδίζοντας και τα τέσσερα μεγάλα παιχνίδια την ίδια χρονιά (κέρδισε το Αυστραλιανό Όπεν νωρίτερα φέτος). Ο τελευταίος άνθρωπος που κατάφερε κάτι τέτοιο ήταν ο Ροντ Λαβέρ, το 1969.

Μέχρι στιγμής πάντως, ο Τζόκοβιτς έχει διατηρήσει τη θέση του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη -άνδρα ή γυναίκα- στην ιστορία του σπορ. Είναι ένας από τους μόλις οκτώ άνδρες που ολοκλήρωσαν το Career Grand Slam, κερδίζοντας κάθε ένα από τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα τουλάχιστον μία φορά, και ένας από τους μόλις τέσσερις που ολοκλήρωσαν το Double Career Grand Slam. Είναι επίσης ο μόνος άνδρας παίκτης που έχει κατακτήσει και τους τέσσερις τίτλους Grand Slam ταυτόχρονα.

A post shared by Hublot (@hublot)

Το σίγουρο είναι ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν φαίνεται διατεθειμένος να κρεμάσει τη ρακέτα του. Γνωστός για το πείσμα του, θα κυνηγήσει τα επόμενα ρεκόρ με την ίδια μανία που κυνήγησε τα προηγούμενα. Σίγουρο είναι, επίσης, ότι στο αριστερό του χέρι θα συνεχίσει να φιγουράρει κάποιο ρολόι της Hublot, για το οποίο –επίσης σίγουρο- θα αναλάβουμε να γράψουμε σ’ αυτήν εδώ τη στήλη.

Εικόνα

Αν, τώρα, εντυπωσιαστήκατε από το Big Bang Meca-10 Ceramic Blue 45 mm, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό –και φυσικά να το αποκτήσετε- στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Hublot.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ