ΙΚΕΑ: Ο «Couch in an Envelope» σχεδιάστηκε με τεχνητή νοημοσύνη και είναι ένας καναπές που χωράει σε έναν φάκελο

Το Ερευνητικό Εργαστήριο της ΙΚΕΑ έφτιαξε έναν καναπέ που χωράει μέσα σε έναν φάκελο. Το πρωτοποριακό έπιπλο ονομάζεται «Couch in an Envelope» θα μπορεί να διαμορφωθεί όπως θέλετε, θα είναι 100% ανακυκλώσιμος και θα εξοικονομεί χώρο ακόμη και στις αποθήκες.
ΙΚΕΑ: Ο «Couch in an Envelope» σχεδιάστηκε με τεχνητή νοημοσύνη και είναι ένας καναπές που χωράει σε έναν φάκελο

Οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, που τους τελευταίους μήνες φαίνεται να μονοπωλεί τις εξελίξεις στην τεχνολογία, είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερες από ένα απλό εργαλείο για να φτιάχνει κανείς DIY μουσική ή να γράφει αντί για εσάς τις πτυχιακές σας εργασίες.

Διαβάστε ακόμα: Samsung Bespoke Jet AI - Η ισχυρότερη ηλεκτρική σκούπα όλων των εποχών ρουφάει τη σκόνη με τεχνητή νοημοσύνη

Η υποστηριζόμενη από το ΙΚΕΑ εταιρεία σχεδιασμού SPACE10 χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει οπτικές ιδέες για τη βελτίωση του κόσμου μας, είτε πρόκειται για λύσεις στέγασης είτε για εξοικονόμηση ενέργειας. Και τώρα, το ερευνητικό εργαστήριο βρήκε έναν τρόπο να χωρέσει έναν ολόκληρο καναπέ μέσα σε ένα φάκελο.

Φυσικά, μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο φάκελο. Ο καναπές δεν έχει κάποιο από τα ονόματα-γλωσσοδέτες με τα οποία βαφτίζει η IKEA τα προϊόντα της. Ονομάζεται απλά «Καναπές σε Φάκελο» και είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό έπιπλο. Είναι ένας τρόπος βελτιστοποίησης του χώρου, του βάρους και των υλικών, διατηρώντας παράλληλα τον κύριο σκοπό ενός καναπέ: την άνεση.

Εικόνα

Σε συνεργασία με τα μυαλά της Panter&Tourron, το «Couch in an Envelope» δεν είναι ακόμη προϊόν προς πώληση, αλλά αναμένεται να βγει στα ράφια κάποια στιγμή στο μέλλον. Στην πραγματικότητα, ξεκίνησε το ταξίδι του ως μοντέλο υποβοηθούμενο από AI το οποίο υποβλήθηκε σε πολλές δοκιμές και, φυσικά, σημαντική ανθρώπινη παρέμβαση.

Δεδομένου ότι μπορεί να αναδιπλωθεί, ο καναπές με φουτουριστική εμφάνιση έχει σχεδιαστεί ούτως ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε χώρο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τον διαμορφώσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να ικανοποιεί τον τρόπο που σας αρέσει να κάθεστε και να χαλαρώσετε.

Το σχέδιο διαθέτει ρυθμιζόμενα φτερά που μπορούν να ανυψωθούν ή να χαμηλώσουν, ώστε να χωρέσουν είτε δύο είτε τρία άτομα. Επιπλέον, δεδομένου ότι αυτός ο καναπές θα καταλάμβανε ελάχιστο χώρο στο σαλόνι σας, θα καταλάμβανε επίσης ελάχιστο χώρο σε μια χωματερή.

Για να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος, το «Couch in an Envelope» θα είναι ιδανικά κατασκευασμένο με πλαίσιο ανακυκλωμένου αλουμινίου και είτε κομποστοποιήσιμα είτε βιοδιασπώμενα υφάσματα με βάση την κυτταρίνη και αφρό μυκηλίου.

Με στόχο να είναι 100% ανακυκλώσιμος, ο καναπές θα συναρμολογείται χωρίς να απαιτούνται εργαλεία και βίδες, επιτρέποντάς του να χωράει μέσα στον βιοδιασπώμενο φάκελο που σφραγίζεται με κενό, κάτι που θα εξοικονομεί χώρο στις αποθήκες.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το επόμενο βήμα στην παραγωγή του καναπέ, αλλά ένα φυσικό μοντέλο εκτίθεται στην γκαλερί SPACE10 στην Κοπεγχάγη μέχρι τον Νοέμβριο. Για να μάθετε περισσότερα για το Couch in an Envelope, μπορείτε να μεταβείτε στον ιστότοπο της SPACE10.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ