Beyoncé: 2,1 δισ. δολάρια εκτιμάται ότι θα εισπράξει από τις συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας «Renaissance»

Το ποσό-ρεκόρ των 2,1 δισ. δολαρίων αναμένεται να εισπράξει η διάσημη τραγουδίστρια Beyoncé από τις 57 συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας «Renaissance». Οι εκτιμήσεις βασίζονται στην υψηλή μέση τιμή εισιτηρίων, η οποία κυμαίνεται στα 700 δολάρια.
Beyoncé: 2,1 δισ. δολάρια εκτιμάται ότι θα εισπράξει από τις συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας «Renaissance»

Η Beyoncé Giselle Knowles-Carter φαίνεται ότι δεν έχει κερδίσει το παρατσούκλι Queen Bey χωρίς λόγο. Εκτός από εμβληματική, ταλαντούχα και ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό, η σταρ της μουσικής τυχαίνει να είναι και απίστευτα πλούσια. Η τελευταία της μάλιστα παγκόσμια περιοδεία εκτιμάται ότι θα εκτινάξει στα ύψη τόσο τη δημοφιλία όσο και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της.

Διαβάστε ακόμα: Φρέντι Μέρκιουρι - 1.500 προσωπικά του αντικείμενα βγαίνουν σε δημοπρασία - Άνω των 6,8 εκατ. ευρώ η αξία τους

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, η Beyoncé υπολογίζεται ότι θα εισπράξει σχεδόν 2,1 δισ. δολάρια από τις 57 συναυλίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της περιοδείας «Renaissance» σε όλο τον κόσμο.

Το ποσό αυτό είναι κατά 500 εκατ. δολάρια μεγαλύτερο από από τα εκτιμώμενα κέρδη 1, 6 δισ. της Taylor Swift από τη δική της αντίστοιχη περιοδεία με τίτλο «Eras». Αν και οι εκτιμήσεις είναι απίστευτα αισιόδοξες, δεν θεωρούνται διόλου απίθανες, καθώς οι συναυλίες εμφανίζουν υψηλή μέση τιμή εισιτηρίων, που κυμαίνεται γύρω στα 700 δολάρια.

Εικόνα

«Οι τιμές των εισιτηρίων μόνο ανεβαίνουν», ανέφερε στο Forbes μέσω email ο Armen Shaomian, αναπληρωτής καθηγητής Διαχείρισης Ψυχαγωγίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας. «Υπάρχουν μεγάλα τμήματα εισιτηρίων στην περιοδεία της Beyoncé που αφορούν στις θέσεις που αποκαλόυνται ως B-Hive και Club Renaissance, οι οποίες βρίσκονται κοντά στη σκηνή, μαζί με ορισμένα για συναυλίες όπου ολόκληρο το επίπεδο της αρένας είναι διαμορφωμένο ως σκηνικό κλαμπ (η συναυλία στη Στοκχόλμη αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα). Τέτοια εισιτήρια πωλούνται με επιπλέον χρέωση. Σκεφτείτε το ως μια πτήση που έχει περισσότερα καθίσματα πρώτης θέσης και business class, που πωλούνται σε premium τιμές, κάτι που ανεβάζει τον μέσο ναύλο».

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Αν κάτι μας έχει διδάξει η ιστορία, είναι ότι η Queen Bey είναι μια καλολαδωμένη μηχανή που «κόβει» χρήματα τραγουδώντας ανά τον πλανήτη. Με την περιοδεία της «On the Run» το 2014 κέρδισε 95 εκατ. δολάρια, το 2016 με το «Formation World Tour» συγκέντρωσε 256 εκατ. δολάρια ενώ το «On the Run II» του 2018 της απέφερε 254 εκατ. δολάρια.

Με τη μακρά αποχή από τη σκηνή -που εμηκύνθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- να έχει βάλει τους θαυμαστές της για αρκετά χρόνια στην αναμονή, δεν θα είναι έκπληξη το να δούμε την Beyonce να επιστρέφει στο σπίτι τον Σεπτέμβριο του 2023 -οπότε και ολοκληρώνεται η περιοδεία- με έσοδα 2 δισ. δολαρίων. Αν το καταφέρει, θα έχει κάνει ακόμη ένα προσωπικό ρεκόρ: το φετινό «Renaissance World Tour» θα έχει ξεπεράσει σε έσοδα όλες τις προηγούμενες συναυλίες της μαζί.

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι πριν από λίγους μήνες, η διάσημη ερμηνεύτρια πληρώθηκε 24 εκατ. δολάρια για τη συναυλία μιας ώρας στα εγκαίνια του πολυτελούς ξενοδοχείου Atlantis The Royal, στο Ντουμπάι. Έμεινε, μάλιστα, στο πιο ακριβό δωμάτιο του κόσμου: στο ρετιρέ δύο επιπέδων με τιμή 100.000 δολάρια τη βραδιά.