Lamborghini Day: 382 supercars γιόρτασαν την 60ή επέτειο της μάρκας στο SIlverstone με συγκέντρωση-ρεκόρ

Όχι 100, ούτε 200 αλλά 382 Lamborghini βρέθηκαν στην πίστα αγώνων του Silverstone στη Βρετανία για να γιορτάσουν την 60ή επέτειο της ιταλικής μάρκας. Η συγκέντρωση σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ για τον περισσότερο αριθμό αυτοκινήτων Lamborghini στο ίδιο μέρος. 
Lamborghini Day: 382 supercars γιόρτασαν την 60ή επέτειο της μάρκας στο SIlverstone με συγκέντρωση-ρεκόρ

Μια φαντασμαγορική παρέλαση 382 Lamborghini πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην εμβληματική πίστα αγώνων Silverstone στη Βρετανία, με αφορμή τους εορτασμούς της 60ής επετείου της θρυλικής ιταλικής μάρκας. Μάλιστα, η συγκέντρωση των ιταλικών supercars κατάφερε να αποτελέσει παγκόσμιο ρεκόρ για τον περισσότερο αριθμό αυτοκινήτων Lamborghini στο ίδιο μέρος.

Διαβάστε ακόμα: Lamborghini Trattori Centenario - Ένα τρακτέρ-έργο τέχνης αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή της

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί μόλις λίγους μήνες πριν, όταν συνολικά 251 Lamborghini συγκεντρώθηκαν στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία, επίσης για να γιορτάσουν τις έξι δεκαετίες της ιταλικής εταιρείας.

Ο απίστευτος στόλος των πολυτελών αυτοκινήτων που συμμετείχαν στους εορτασμούς της Lamborghini Day περιλάμβανε μερικά από τα πιο σπάνια και διάσημα μοντέλα. Σύγχρονες limited edition Lamborghini, όπως η Countach LPI 800-4, η Aventador Ultimae και η Huracán Tecnica, «πόζαραν» δίπλα σε εμβληματικά κλασικά μοντέλα όπως τα 400 GT, Miura, Espada, Countach, Diablo, ακόμα και το θρυλικό LM 002 off-roader.

Εικόνα

Ο τεράστιος αριθμός των ιταλικών «μαινόμενων ταύρων» προήλθε από τις 11 αντιπροσωπείες της Lamborghini σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην πίστα αγώνων υποδέχτηκαν τους οδηγούς ο Διευθύνων Σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Stephan Winkelmann και ο Chief Technical Officer, Rouven Mohr.

Εικόνα

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να είναι μία από τις κορυφαίες αγορές μας παγκοσμίως με πιστούς και αυξανόμενους πελάτες και θαυμαστές της Lamborghini», δήλωσε ο CEO Stephan Winkelmann. «Οι εορτασμοί μας για την 60ή επέτειό μας στο Silverstone, την πιο εμβληματική πίστα αγώνων του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι ένας κατάλληλος φόρος τιμής τόσο για την επωνυμία μας, τους ιδιοκτήτες μας όσο και για τα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται με πάθος για τη Lamborghini και μας ακολουθούν σε εκδηλώσεις και τα social media».

Και τα 382 αυτοκίνητα έκαναν γύρους στην πίστα Silverstone GP με επικεφαλής τους επαγγελματίες οδηγούς της Lamborghini από την ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού Squadra Corse. Η ιταλική μάρκα επέλεξε επίσης την εκδήλωση για να παρουσιάσει τη νέα Lamborghini Revuelto στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εικόνα

Ο αντικαταστάτης της Aventador έκανε το ντεμπούτο του νωρίτερα φέτος και σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κεφαλαίου για τη μάρκα. Είναι η πρώτη Lamborghini παραγωγής που έρχεται με υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ενώ διατηρεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης V12 της Lamborghini, το κορυφαίο supercar διαθέτει επίσης τρεις ηλεκτροκινητήρες και μια σχετικά μικρή μπαταρία. Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης έχει συνδυαστική ισχύ 1001 ίππων, καθιστώντας τη Revuelto την πιο ισχυρή Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ